ŽENE I DECA STRADALI U NAPADU NA CIVILNI KONVOJ U GAZI! Palestinci bežali ka jugu, među desetinama tela najmlađa žrtva od 2 godine
Foto: Printscreen /BBC

BBC I CNN OBJAVILI VEST O EKSPLOZIJI

ŽENE I DECA STRADALI U NAPADU NA CIVILNI KONVOJ U GAZI! Palestinci bežali ka jugu, među desetinama tela najmlađa žrtva od 2 godine

Planeta -

BBC i CNN objavili su vest o eksploziji koja se juče popodne dogodila duž jedne od dve rute koje je izraelska vojska dala palestinskim civilima za bezbedno napuštanje severnog dela Pojasa Gaze i odlazak ka jugu te enklave.

Britanski javni medijski servis navodi da su se prvi izveštaji o udaru na konvoj civila pojavili sinoć, nakon čega su se pojavili snimci masakra.

BBC je potvrdio da se napad dogodio u ulici Salah al Din u Gazi, glavnom putu koji prolazi kroz Pojas Gaze od severa ka jugu.

Taj put je juče tokom celog dana bio prenatrpan vozilima nakon izraelskog upozorenja da se to područje evakuiše uoči očekivane kopnene ofanzive.

Navodi se da se na snimku vidi najmanje 12 leševa, pre svega žena i dece, od kojih su neka imala od dve do pet godina.

Većina tela leži na prikolici kamiona, dok su ostala razbacana po putu.

Izrael, rat, Gaza
foto: AP Hatem Moussa, EPA Mohammed Saber, EPA Haitham Imad

Navodi se da je palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo da je stradalo 70 ljudi i optužilo Izrael za napad.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su navele da sprovode istragu, ali su dodale da Hamas pokušava da spreči civile da napuste severni deo Pojasa Gaze.

CNN je takođe objavio da je geolocirao i potvrdio autentičnost video snimaka velike eksplozije na ruti za evakuaciju civila iz grada Gaze.

(Kurir.rs/BBC/CNN)

Bonus video:

02:23

IZRAEL ĆE PREGAZITI HAMAS, ALI SU TO TERORISTI I ŽELELI ZBOG OVOGA! Obradović šokirao tvrdnjama: Ovo im je način da se prošire

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja