DVA SNIMKA ZALUTALE RAKETE KRUŽE MREŽAMA! Izrael tvrdi: "Ovo je projektil koji je skrenuo sa putanje i razorio bolnicu u Gazi?!"
Foto: X/visegrad24

novi detalji

DVA SNIMKA ZALUTALE RAKETE KRUŽE MREŽAMA! Izrael tvrdi: "Ovo je projektil koji je skrenuo sa putanje i razorio bolnicu u Gazi?!"

Planeta -

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu za smrtonosnu eksploziju u bolnici u Gazi okrivio je palestinske militante.

- Da zna ceo svet! Varvarski teroristi su ti koji su napali bolnicu u Gazi, a ne IDF. Teroristi koji su okrutno ubili našu decu ubijaju i svoju decu - navodi Netanjahu.

Hamas je za eksploziju u bolnici i smrt više od 500 ljudi, podsetimo, odmah optužio izraelski vazdušni napad dok izraelska vojska kaže da je to bilo neuspelo lansiranje rakete palestinskog Islamskog džihada (PIJ).

Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je snimak na kome se navodno vidi kako je "premašaj PIJ pogodio bolnicu u Gazi".

- Palestinski islamski džihad je 17. oktobra oko 19 sati ispalio raketnu salvu prema Izraelu. Jedan od projektila je pogrešno ispalio i pao je na bolnicu Al Ahli u Gazi, uzrokujući ozbiljnu štetu, ubivši najmanje nekoliko Palestinaca i ranivši mnogo više - navodi ministarstvo.

Dodaje se da IDF nije izvela nikakve operacije u tom području u trenutku udara.

Ministarstvo je takođe objavilo video snimak incidenta za koji kaže da pokazuje neuspelo lansiranje rakete u bolnicu. Al Džazira je takođe zabeležila trenutak za koji se veruje da predstavlja pad rakete na bolnicu.

Nijedan od snimaka nije mogao biti nezavisno potvrđen.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track