ŽESTOKI SUKOBI NA DEMONSTRACIJAMA U LIBANU: Izrael evakuiše osoblje iz ambasada u Egiptu i Maroku
Foto: Vanessa Carvalho / Zuma Press / Profimedia

ŽESTOKI SUKOBI NA DEMONSTRACIJAMA U LIBANU: Izrael evakuiše osoblje iz ambasada u Egiptu i Maroku

Planeta -

U oblasti Akar u Libanu u toku su žestoki sukobi između demonstranata i libanskih snaga bezbednosti koje su preprečile put demonstrantima ka američkoj ambasadi.

Izrael je počeo evakuaciju osoblje iz svojih ambasada u Maroku i Egiptu zbog propalestinskih demonstracija, prenose izraelski mediji. Izraelska vojska tvrdi da je na njene položaje na granici sa Libanom pucano iz streljačkog oružja, zbog čega je uzvratila artiljerijskom vatrom po teritoriji te države.

Palestinski ministar: Izrael namerno bombardovao bolnicu, ljudi u Gazi izloženi genocidu

Palestinski ministar spoljnih poslova Rijad Malki optužio je Izrael za namerno bombardovanje bolnice Al Ahli u Gazi i dodao da su stanovnici Pojasa Gaze izloženi genocidu.

On je tokom sastanka Organizacije islamske saradnje u Saudijskoj Arabiji rekao da je izraelska vojska dva dana ranije napala istu bolnicu i da je upozorila lekare koji su tamo radili.

Malki je istakao da je u poslednjih 11 dana u bombardovanju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) ubijeno 1.300 dece i naveo da međunarodna zajednica dozvoljava Izraelu da ubija „pod izgovorom samoodbrane“.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track