HIT! ŠPANSKI PREMIJER NOVA "ŽRTVA" RUSKIH PRANKERA: Madrid je za mir, ali samo pod uslovima Ukrajine
Foto: EPA Olivier Matthys

HIT! ŠPANSKI PREMIJER NOVA "ŽRTVA" RUSKIH PRANKERA: Madrid je za mir, ali samo pod uslovima Ukrajine

Planeta -

Tema razgovora je bio Sporazum o žitu kao i protivljenje da se neke ruske banke povežu sa SVIFT sistemom radi produžetka sporazuma

Nova "žrtva" ruskih prankera Vladimira Kuznjecova (Vovan) i Alekseja Stoljarova (Leksus) bio je španski premijer Pedro Sančez, koji je mislio da razgovara sa "afričkim političarom".

Sančez je izjavio da "ne želi da poveže ruske banke sa platnim sistemom SVIFT kako bi se nastavio Sporazum o žitu.

"U našoj novoj šali, španski premijer Pedro Sančez, u razgovoru sa 'afričkim političarem', izrazio je zabrinutost oko Sporazuma o žitu, ali i posvećenost 'borbi protiv Putina'. Takođe je naveo da je protiv povezivanja nekih ruskih banaka sa SVIFT-om radi nastavka pomenutog sporazuma", napisali su Vovan i Leksus na Telegramu.

Kako su naveli, Sančez je rekao da je za to neophodno koristiti "alternativne metode".

Leksus (levo) i Vovan (desno)
Leksus (levo) i Vovan (desno)foto: Printscreen/Youtube

"Što se tiče Ukrajine, Madrid se uvek zalaže za mir, ali samo pod uslovima Ukrajine", kazao je Sančez.

Španski premijer je naveo da je protiv toga da se evropska vojska povuče iz afričkog regiona, istakavši da u Nigeru treba da se "uspostavi red", jer je, prema njegovim rečima, "neprihvatljivo da se Rusija ostavi kao vodeći igrač u regionu".

Ranije su Vovan i Leksus razgovarali sa šeficom finske diplomatije Elinom Valtonen o nuklearnom oružju i njegovom razmeštanju na finskoj teritoriji, kao i o isporuci oružja Ukrajini.

Kontaktirali su i švedske ministre spoljnih poslova i odbrane, sa kojima su razgovarali o izgledima za ulazak Švedske u NATO i incidentima spaljivanja Kurana.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja