IMA POGINULIH U SUDARU 2 BRODA KOD NEMAČKE Očevici prestravljeni: "Čuli smo JEZIVE ZVUKOVE!" Tri stvari ometaju potragu (VIDEO)
Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

U SPASILAČKOJ MISIJI I KRSTAREĆI BRODOVI

IMA POGINULIH U SUDARU 2 BRODA KOD NEMAČKE Očevici prestravljeni: "Čuli smo JEZIVE ZVUKOVE!" Tri stvari ometaju potragu (VIDEO)

Planeta -

Britanski teretni brod potonuo je nakon što se jutros sudario sa drugim brodom u Severnom moru, a prema poslednjim informacijama poginula je jedna osoba.

Krstareći P&O brod je skrenuo da se pridruži očajničkoj potrazi za preostalim članovima posade.

Do sudara je došlo jutros oko pet sati oko 22 kilometra jugozapadno od Helgolanda.

U međuvremenu se ispostavilo da je telo muškarca pronađeno, dok se četiri člana posade i dalje vode kao nestali, saopštilo je nemačko društvo za spasavanje na moru, dodajući da su još dve osobe žive izvučene iz vode.

Spasioci i dalje očajnički tragaju za četiri preostala člana posade - ali tu potragu u Severnom moru od 15 stepeni Celzijusa ometaju vetar od 30 milja na sat, talasi od 10 stopa i loša vidljivost zbog magle.

Komanda za vanredne situacije saopštila je da sve žrtve spasene iz vode mogu dobiti medicinsku pomoć na brodu za krstarenje.

Drugi brod, Polesie pod zastavom Bahama, koji je krenuo iz Hamburga za La Korunju u Španiji, ostao je na površini sa 22 osobe na njemu nakon sudara.

P&O brod za krstarenje, koji može da primi 5.200 turista i 1.800 članova posade, pridružio se nekoliko brodova u potrazi za Veritijem, uključujući krstarice za spasavanje na moru „Herman Marvede“ i „Bernhard Gruben“.

Vlasnik kompanije Veriti, Faversham Ships Ltd, nalazi se na ostrvu Vajt i rekao je da nema komentara na situaciju.

"Svi su bili veoma skamenjeni i uplašeni. Svi su bili u panici", rekao je jedan od putnika broda koji se našao u blizini, za MailOnline.

"Bilo je veoma mračno, imali smo zrake za pretragu iz svih uglova. Čuli su se jezivi zvukovi" - zakljulio je on.

Kurir.rs/DailyMail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track