URNEBESNI TRAMPOV LAPSUS TOKOM GOVORA: "Upoznao sam Viktora Orbana, on je jedan od NAJJAČIH LIDERA!" - Evo gde je POGREŠIO (VIDEO)
Foto: EPA Pepe Torres, AP Charles Krupa

URNEBESNI TRAMPOV LAPSUS TOKOM GOVORA: "Upoznao sam Viktora Orbana, on je jedan od NAJJAČIH LIDERA!" - Evo gde je POGREŠIO (VIDEO)

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp u svom predizbornom govoru u Nju Hempširu pohvalio se da je upoznao Viktora Orbana za kojeg je rekao da je jedan od najjačih svetskih lidera i da je bio lider Turske.

"Postoji čovek, Viktor Orban, da li je neko ikada čuo za njega?", rekao je Tramp, misleći na mađarskog premijera.

"On je verovatno jedan od najjačih lidera bilo gde u svetu. On je lider Turske", rekao je bivši američki predsednik.

Predsednik Turske je, naravno, Redžep Tajip Erdogan, a Viktor Orban je premijer Mađarske.

Tramp je dodao da Orban ima "front sa Rusijom".

- Ni Turska ni Mađarska nemaju granicu sa Rusijom - dodao je Tramp.

Tramp je ranije hvalio Orbana, koji se protivi migracijama i pravima LGBTQ, nazivajući njegov stil upravljanja "neliberalnom demokratijom". Tramp ga je ugostio u Beloj kući 2019.

Zauzvrat, Orban je bio prvi evropski lider koji je podržao Trampovu predsedničku kampanju 2016. i pozvao ga da nastavi da se bori nakon što je bivši predsednik krivično optužen.

"Vratite se, gospodine predsedniče. Učinite Ameriku ponovo velikom i donesite nam mir", rekao je Orban na sastanku američke konzervativne političke akcione koalicije ranije ove godine.

(Kurir.rs/Index)

Bonus video:

01:24

TRAMP OPTUŽEN JER SE PREDSTAVLJAO BOGATIJIM NEGO ŠTO JESTE?! Jelača: Ovo je najgori momenat za njega, a evo ZAŠTO je to radio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track