"BLIŽI SE NOVA ETAPA BLISKOISTOČNOG RATA": Netanjahu obišao vojnike, pa dao ZAGONETNU IZJAVU - Konačno kreće JURIŠ NA GAZU?
Foto: Youtube/ABC News/Figher jet news/Make It

"BLIŽI SE NOVA ETAPA BLISKOISTOČNOG RATA": Netanjahu obišao vojnike, pa dao ZAGONETNU IZJAVU - Konačno kreće JURIŠ NA GAZU?

Planeta -

Bliži se sledeća faza sukoba između Izraela i Palestine, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu tokom obilaska jedinica izraelske vojske.

- Čekamo sledeću fazu, ona je sve bliža - rekao je Netanjahu.

Ranije je list "Njujork tajms", pozivajući se na visokorangirane predstavnike administracije Džoa Bajdena, preneo da SAD računa da izraelska vojska nije spremna da započne kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, što izaziva nelagodnost u Vašingtonu.

Nova runda sukoba na Bliskom istoku počela je nakon što je Izrael bio izložen raketnom napadu bez presedana iz Pojasa Gaze 7. oktobra ujutru.

Nakon masovnog granatiranja, borci Hamasa ušli su u pogranična područja na jugu jevrejske države.

Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage pokrenule su operaciju Gvozdeni mačevi u pojasu Gaze.

Nekoliko dana nakon napada, Tel Aviv je preuzeo kontrolu nad svim naseljenim oblastima u blizini granice i počeo da izvodi vazdušne napade na ciljeve u enklavi.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Bonus video:

01:40

IZRAEL ĆE KRENUTI U KOPNENU OFANZIVU, UKLJUČIĆE SE I ONI! Zorić tvrdi: Može doći do eskalacije terorizma na SRBIJU I CELU EVROPU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track