IZRAELCI SKINULI MASKU "GLASU ZLA"? Govorio je u ime elitne jedinice Hamasa i bio POTPUNA MISTERIJA - Evo kako izgleda Abu Obaida
Foto: Youtube/AlJazeera Arabic قناة الجزيرة/BackStageProd

IZRAELCI SKINULI MASKU "GLASU ZLA"? Govorio je u ime elitne jedinice Hamasa i bio POTPUNA MISTERIJA - Evo kako izgleda Abu Obaida

Planeta -

Izraelska vojska je danas objavila da je otkrila identitet Abu Obaide, visokorangiranog pripadnika Hamasa i portparola elitne jedinice "Iz ad-Din al-Kasam".

Portparol izraelska vojske Avikaj Adrae je rekao da je Abu Obaidino pravo ime Hudhaifa Kalot.

Abu Obaida
foto: Twitter/@AvichayAdraee

- Krio se iza svoje crvene kefije (marame) baš kao što se Hamas krije iza civilnih objekata kada ispaljuje rakete na Izrael - rekao je Adrae.

- Hudhaifa Kalote, razotkriven si - napisao je portparol izraelske vojske uz snimak koji navodno otkriva lik Abu Obaide.

On je napisao da maske i kefije neće pomoći borcima Hamasa.

Izraelski mediji su već jednom, 2014. godine, tvrdili da su otkrili identitet Abu Obaide, koji je nazivan "Glasom zla", što je odmah demantovano iz brigade Al-Kasam.

Pretpostavlja se da je Abu Obaidin alijas preuzet od Abu Obaide ibn al-Džara, pratioca proroka Muhameda i komandanta vojske Rašidunskog kalifata tokom bitke za Jarmuk, i opsade Jerusalima tokom 7. veka.

Podsećamo, tokom opsežnih napada na pojas Gaze u protekla 24 sata, uništene su stotine ciljeva, saopštila je izraelska vojska jutros.

Među ciljevima koji su uništeni su tuneli, vojni štab, skladišta municije, minobacački položaji i lansirne pozicije protivtenkovskih projektila, tvrdi izraelska vojska.

(Kurir.rs/Jerusalem Post)

Bonus video:

02:35

HAMAS 2 GODINE PRIPREMAO NAPAD SA TELEFONIMA NA ŽICU?! Eksperti tvrde: Iran dao ZELENO SVETLO, a evo gde su nabavili opremu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track