UKRAJINCI SE BORE, ZAPAD IH PODRŽAVA - ZAŠTO RUSI NISU PORAŽENI? Orban traži novu strategiju - Prvo dogovor, pa tek onda NOVAC
Foto: AP, Shutterstock

UKRAJINCI SE BORE, ZAPAD IH PODRŽAVA - ZAŠTO RUSI NISU PORAŽENI? Orban traži novu strategiju - Prvo dogovor, pa tek onda NOVAC

Planeta -

Mađarska je predložila da zemlje EU prvo razviju novu strategiju za rat u Ukrajini, a zatim da dodele novac Kijevu, rekao je Balaž Orban, savetnik mađarskog premijera za politička pitanja.

Prema njegovim rečima, strategija Zapada je ranije bila da se Ukrajinci bore, a Zapad ih podržava, što je, po mišljenju zapadnih zemalja, trebalo da dovede do poraza Rusije.

- Međutim, danas je svima postalo očigledno da ova strategija ne funkcioniše, a potrebna je nova strategija. Po našem mišljenju, prvo je potrebna nova strategija, a onda formiranje njene finansijske osnove, a ne obrnuto - napisao je Balaž Orban na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je rekao da je Mađarska na samitu EU predložila da se na sledećem sastanku održe "razgovori o tome šta će biti nova strategija".

Prema rečima savetnika mađarskog premijera, Mađarska se zalaže da se ova nova strategija gradi na mirnom rešavanju sukoba.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Bonus video:

02:13

VOJNI KOMENTATOR UŽIVO IZ ŠTABA NATO: UKRAJINA DALJE NA PRVOM MESTU bez obzira na rat na bliskom istoku! U fokusu i zapadni balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track