DRON PAO NA SKLADIŠTE NUKLEARNOG OTPADA? Rusija otkrila detalje napada na elektranu Kursk LETELICE NOSILE EKSPLOZIV
Foto: Shutterstock

saopštenje

DRON PAO NA SKLADIŠTE NUKLEARNOG OTPADA? Rusija otkrila detalje napada na elektranu Kursk LETELICE NOSILE EKSPLOZIV

Planeta -

Jedan od ukrajinskih dronova koji su navodno napali rusku nuklearnu elektranu Кursk srušio se u skladište nuklearnog otpada, a dva su pala na kompleks administrativne zgrade.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove otkrila je detalje navodnog napada koji se dogodio u četvrtak.

- Jedna od bespilotnih letelica, punjena eksplozivom, udarila je u skladište nuklearnog otpada, oštetivši njegove zidove. Druga dva su pala na kompleks administrativne zgrade stanice. Prema preliminarnim podacima bespilotne letelice koje su korišćene za napad na nuklearnu elektranu koristile su komponente koje isporučuju zapadne zemlje - navodi se u saopštenju Zaharove.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova navodi da je posledica napada mogla da bude nuklearna katastrofa punih razmera koja bi zahvatila teritorije mnogih zemalja.

Ukrajina se prema njenim rečima napadom na nuklearnu elektranu Кursk "stavila u ravan sa najodvratnijim terorističkim organizacijama" na svetu.

- Posebno je alarmantna činjenica da ovaj zločin nije mogao biti počinjen bez dozvole, a možda i po direktnom naređenju njegovih zapadnih mentora - dodala je Zaharova.

(Kurir.rs/RIA)

Bonus video:

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track