VAGNEROVCI PREBEGLI KOD KADIROVA: Čečenski vođa se hvali pojačanjima - "Bićemo porodica koja se bori protiv neprijatelja Rusije"
Foto: Youtube/Daily Storm/Storyful News & Weather

VAGNEROVCI PREBEGLI KOD KADIROVA: Čečenski vođa se hvali pojačanjima - "Bićemo porodica koja se bori protiv neprijatelja Rusije"

Planeta -

Više od 170 bivših boraca Vagnera pridružilo se specijalnim snagama Ahmat, izjavio je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

- Bivši borci "Vagnera" prelaze na službu u elitnu specijalnu jedinicu "Ahmat". U sledećoj grupi koja je izrazila želju da nastavi službu u redovima naše jedinice nalazi se više od 170 vojnika koji imaju obimno iskustvo u borbenim dejstvima kako na teritoriji Donbasa i Ukrajine, tako i na drugim žarištima - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Predsednik Čečenije je izrazio uverenje da će i drugi bivši borci Vagnera slediti primer svojih drugova i pridružiti se redovima Ahmata.

- Sa naše strane, mi smo srećni zbog toga. Bićemo jedinstvena prijateljska porodica koja će se boriti protiv neprijatelja Rusije na teritoriji Severnog vojnog okruga i svim našim naporima branićemo našu otadžbinu - dodao je Kadirov.

Komandant specijalnih snaga Ahmat Apti Alaudinov rekao je u subotu za RIA Novosti da bivši borci grupe Vagner prelaze u jedinice Ahmat i stižu na front u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, to se dešavalo i ranije, ali sada je "počelo masovno dopunjavanje".

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track