PACOV VELIK KAO KALAŠNJIKOV? Rusi i Ukrajinci ne ratuju samo međusobno, moraju da se bore i sa najezdom glodara u rovovima (VIDEO)
Foto: Printscreen/X

AMERIČKI NJUZVIK PRENEO OBJAVE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

PACOV VELIK KAO KALAŠNJIKOV? Rusi i Ukrajinci ne ratuju samo međusobno, moraju da se bore i sa najezdom glodara u rovovima (VIDEO)

Planeta -

Vojska ruskog predsednika Vladimira Putina koja ratuje u Ukrajini imao problem sa glodarima, objavio je Njuzvik pozivajući se postove na društvenim mrežama.

Američki magazin navodi da je o ovome izvestio nalog koji objavljuje snimke usredsređene na ratne operacije ukrajinskih snaga.

- Ruski problem sa pacovima/miševima u rovovima je prilično ozbiljan i navodno se ozbiljno pogoršao poslednih nekoliko nedelja sa dolaskom hladnijeg vremena - navedeno je u postu na nalogu OSINTtechnical na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

U postu je objavljen snimak u trajanju od 19 sekundi u kojem se vidi gomila miševa kako trčkara po drvenoj osnovi kreveta.

rov
foto: EPA-EFE/MARIA SENOVILLA

Njuzvik navodi da nije poznato kada ni gde je ovo snimljeno, a američki magazin je tim povodom poslao mejl ruskom Ministarstvu odbrane.

Navodi se da je nekoliko sati pre objavljivanja ovog snimka u petak OSINTtechnical na istoj društvenoj mreži postovao fotografiju mrtvog pacova pored kalašnjikova, uz komentar da "izgleda da u Donjeckoj oblasti imaju posla sa najezdom glodara neobične veličine".

pacov, miševi, Donjeck
foto: Printscreen/X

Njuzvik navodi da je od početka Putinove invazije na Ukrajinu bilo nekoliko navoda o mukama koje ruska vojska ima sa pacovima i miševima.

pacov, miševi, Donjeck
foto: Printscreen/X

Navodi se da taj problem nije ograničen samo na ruske rovove.

Na post OSINTtechnical reagovala je Rebeka Macjorovski, medicinska sestra iz Amerike koji radi u ukrajinskoj vojsci.

- Mislim, da budemo pošteni, njih (miševa) ima i u našim rovovima. Miševi nisu baš izbirljivi kada pokušavaju da se sklone od hladnoće - napisala je ona.

(Kurir.rs/Newsweek)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track