TARANTULA IZAZVALA SAOBRAĆAJKU U DOLINI SMRTI! Sudar na auto-putu usred pustinje, čovek povređen, zastrašujući stvor nepovređen
Foto: Dan Sullivan / Alamy / Profimedia

NEOBIČNA NESREĆA U AMERICI

TARANTULA IZAZVALA SAOBRAĆAJKU U DOLINI SMRTI! Sudar na auto-putu usred pustinje, čovek povređen, zastrašujući stvor nepovređen

Planeta -

U američkom Nacionalnom parku Dolina smrti u Kaliforniji desila se saobraćajna nesreća za koju je kriva - tarantula!

BBC prenosi da je iz uprave parka saopšteno da je švajcarski par, koji je iznajmio kamper kako bi njime obišao Dolinu smrti, morao hitno da zakoči na auto-putu kako ne bi zgazili ovog ogromnog pauka kojeg su iznedana ugledali ispred vozila.

Zbog naglog kočenja na njihov kamper je otpozadi naleteo 24-godišnji Kanađanin na motoru, koji je povređen u ovom incidentu.

Tarantula je prošla nepovređena u ovom sudaru, posle kojeg je pobegla nazad u pustinju.

Uprava Nacionalnog parka Dolina smrti objavila je na Fejsbuku da se incident dogodio 28. oktobra istočno od Tauni Pasa u delu parka koji pripada okrugu Injo.

Navodi se da je povređeni vozač motora prevezen u bolnicu "Dezert vju" u obližnjem gradu Parampu, ali nije poznato u kakvom je stanju.

Telo tarantule je u proseku dugo 13 centimetara, ali ovaj pauk ima noge duge do 28 centimetara, što čini da deluju ogromno.

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track