UBIJEN KOMANDANT ELITNIH SNAGA HAMASA: Izraelci priznali da su gađali izbeglički kamp - URUŠILI SE TUNELI, zemlja PROGUTALA sve
Foto: STRINGER / AFP / Profimedia, Shutterstock

UBIJEN KOMANDANT ELITNIH SNAGA HAMASA: Izraelci priznali da su gađali izbeglički kamp - URUŠILI SE TUNELI, zemlja PROGUTALA sve

Planeta -

Portparol izraelska vojske Danijel Hagari potvrdio je da su izraelski borbeni avioni izveli napad na izbeglički kamp Džabalija u Gazi, za koji je rekao da je ubio višeg komandanta Hamasa i izazvao kolaps podzemne infrastrukture.

Izraelske odbrambene snage saopštile da je ubijeni komandant Hamasa Ibrahim Biari.

Vojska je saopštila da je u napadu ubijen Biari i nekoliko drugih terorista i da su se podzemni teroristički tuneli urušili, srušivši nekoliko obližnjih zgrada.

Palestinski izveštaji kažu da je najmanje 50 ljudi ubijeno u napadu i kasnijem kolapsu.

Prema izraelskoj vojsci, Biari je bio jedan od komandanata Hamasa odgovornih za usmeravanje pripadnika elitnih jedinica Nukba da napadnu Izrael 7. oktobra.

Izraelska vojska navodi da su "brojni" teroristi ubijeni sa Biarijem, a "podzemna teroristička infrastruktura napravljena ispod zgrada, takođe se srušila nakon udara".

Zgrade su sravnjene sa zemljom u gusto naseljenom području, a stanovnici su napad uporedili sa zemljotresom i posvedočili da je tlo počelo da se urušava oko njih.

(Kurir.rs/BBC/Times of Israel)

Bonus video:

02:16

IZRAEL JE POSEJAO SEME NOVOG HAMASA! Ibrahimović šokirao tvrdnjama: Čak i da UBIJETE MILION, za 10 godina očekujte SAMO JEDNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track