TRI METKA U VAZDUH, PA ČEVRTI U ČELO - TO JE MOJE NAREĐENJE! Jezivo naređenje Kadirova posle HAOSA u Dagestanu
Foto: Youtube/BBC News/WSJ News

TRI METKA U VAZDUH, PA ČEVRTI U ČELO - TO JE MOJE NAREĐENJE! Jezivo naređenje Kadirova posle HAOSA u Dagestanu

Planeta -

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov dao je instrukcije snagama bezbednosti da oštro suzbiju masovne nemire, nakon haosa u Dagestanu kada su demonstranti opkolili avion koji je sleteo iz Izraela.

- Ako imamo makar jednu osobu koja izlazi na neovlašćene nerede, pritvorite ga i strpajte u zatvor. Ili ispalite tri metka upozorenja u vazduh i nakon toga, ako se lice ne pridržava zakona, ispalite četvrti hitac u čelo. Neće više da izađu. Ovo je moje naređenje - rekao je on na čečenskom jeziku predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Nacionalne garde na sastanku.

Do masovnih nereda došlo je 29. oktobra na aerodromu u Mahačkali zbog dolaska redovnog leta iz Tel Aviva usred pogoršanja situacije na Bliskom istoku.

Nekoliko stotina ljudi upalo je u zgradu aerodroma i na pistu, a kasnije su ih pripadnici policije isterali.

Prema poslednjim podacima, povređeno je više od 20 ljudi, među kojima i policajci, a privedeno je više od 80 učesnika nereda. Dagestanske vlasti i verski lideri osudili su incident.

Kadirov je danas saopštio da je prva pošiljka pomoći iz Čečenije za stanovnike Gaze stigla u Palestinu.

- Stanovnici Pojasa Gaze dobili su prvu seriju pomoći u hrani od Regionalnog javnog fonda koji nosi ime heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova. Rad fonda u ovom regionu kontroliše savetnik predsednika Palestine, Vrhovni Šerijatski sudija Palestine Mahmud Habaš. Ukupno će 20 hiljada porodica biti obezbeđeno hranom u okviru kampanje - rekao je Kadirov.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track