IZRAELSKA VOJSKA NA KAPIJAMA GRADA GAZE: Dobila zadatak da odlučno dokrajči Hamas!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

IZRAELSKA VOJSKA NA KAPIJAMA GRADA GAZE: Dobila zadatak da odlučno dokrajči Hamas!

Planeta -

Komandant 162. divizije Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), brigadni general Icik Koen izjavio je danas da se snage IDF trenutno nalaze duboko u Gazi, "na kapijama grada Gaze".

"Hamas je izabrao ovaj rat, mi nismo izabrali ovaj rat", rekao je Koen novinarima u blizini Pojasa Gaze, preneo je "Tajms of Izrael". On je istakao da je pre pet dana njegova divizija "dobila važan zadatak, da ode i odlučno dokrajči Hamas".

Koen je kazao da su u proteklih pet dana uništili veliki deo Hamasovih sposobnosti, napali njegove strateške objekte, svu njegovu lepezu eksploziva, njegove podzemne tunele i druge objekte koje su potpuno uništili. On je naglasio da je ovo "dugotrajan zadatak" i da je to rat za postojanje Države Izrael, koja će pobediti.

Lider Hamasa Ismail Hanije rekao je da oni koji podržavaju Izrael u njegovom ratu protiv te grupe "biraju pogrešnu stranu istorije" i za rat okrivio izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Lider palestinske militante grupe je, u televizijskom obraćanju, napomenuo da Netanjahu želi "da skrene pažnju sveta sa svoje krivice", preneo je Gardijan. Vođa Hamasa istakao je da bi SAD trebalo da prestanu da podržavaju izraelsku "fašističku vladu i opstruišu međunarodna nastojanja da se uspostavi humanitarni prekid vatre".

"Birate pogrešnu stranu istorije, a region neće biti bezbedan, ni stabilan, sve dok naši ljudi ne dobiju svoju slobodu i nezavisnost i ne vrate se", citirala je Hanijea katarska Al Džazira. Vođa Hamasa je pozvao ljude da nastave da protestuju, posebno na Zapadu, kako bi izvršili pritisak na donosioce odluka.

Kurir.rs/Tajms of Izrael

Bonus video:

02:16

IZRAEL JE POSEJAO SEME NOVOG HAMASA! Ibrahimović šokirao tvrdnjama: Čak i da UBIJETE MILION, za 10 godina očekujte SAMO JEDNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track