MASAKR U GAZI: Tela civila leže nasred auto-puta, mučki ubijeni dok su bežali od rata, među žrtvama i deca (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: X/dopaminedealers

tuga

MASAKR U GAZI: Tela civila leže nasred auto-puta, mučki ubijeni dok su bežali od rata, među žrtvama i deca (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Na užasavajućem snimku iz Gaze vide se tela najmanje sedam ljudi na auto-putu južno od opkoljenog grada.

Na snimku se vide i mnogi lični predmeti razbacani među telima. Među žrtvama je najmanje jedno dete dok su na putu mrlje od krvi.

Civili su prema nezvaničnim navodima medija nastradali od vatre snajperista Hamasa koji su navodno hteli da ih spreče da pobegnu iz Gaze kako je tražila izraelska vojska.

Novinar Amjad Taha rekao je da su žrtve koje se vide na snimku među "desetinama civila" koje su ubili militanti.

- Žele da ih koriste kao živi štit i ubiće svakog ko pokuša da ode. Teroristi Hamasa u Gazi će, kao i obično, kriviti Izrael jer je to lako i postoje mediji koji prihvataju takvu propagandu - napisao je Taha.

Jezivu scenu zabeležio je muškarac koji se vozi biciklom niz ulicu i na snimku se može čuti kako priča, a zatim plače. U nekom trenutku iza njega se vidi još jedna osoba na biciklu.

- Bože moj, dete... Bože, žene. Moj Bože, devojka... Molim te Bože, čuvaj naš narod... Molim vas pogledajte - čuje se biciklista kako govori na arapskom.

Rojters je potvrdio lokaciju snimka. Scena je zabeležena na putu Al-Rašid koji prolazi između grada i reke Vadi Gaze. Agencija, međutim, nije mogla precizno da potvrdi tačan datum kada je snimljen.

Snimak je objavljen na društvenim mrežama pre petka. Identitet osobe koja je načinila snimak za sada je nepoznat.

Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtev Rojtersa za komentar snimka.

Izrael je naredio, podsetimo, civilima da napuste severni deo Pojasa Gaze i grad Gazu i krenu na jug. Veliki broj Palestinaca, međutim, koji poslednjih dana beže iz severnog dela optužili su Izrael da gađa civile koji pokušavaju da se evakuišu.

Projektil je u petak pogodio i vozilo hitne pomoći.

(Kurir.rs/APE-MPE/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja