STRAHOTA! OTEO 26 DECE I ZAKOPAO IH ŽIVE U KAMENOLOMU! Najmlađe imalo samo 5 godina - "Slušali su i nisu pružali otpor" (VIDEO)
Foto: YOUTUBE/CBS THIS MORNING

najmasovnija otmica u istoriji amerike

STRAHOTA! OTEO 26 DECE I ZAKOPAO IH ŽIVE U KAMENOLOMU! Najmlađe imalo samo 5 godina - "Slušali su i nisu pružali otpor" (VIDEO)

Planeta -

Čovek koji je oteo 26 dece i žive ih zakopao biće pušten na slobodu. Otmica među najgorima u istoriji Amerike!

Jedan od najjezivijih slučajeva kidnapovanja dobiće epilog koji je mnoge razbesneo. Čovek koji je oteo 26 dece i vozača autobusa, a potom ih sve zakopao žive, izlazi na slobodu!

Frederik Njuman Vuds izveo je najmasovniju otmicu u istoriji Amerike 1976. godine. Vuds je bio "inspirisan" filmom "Prljavi Hari" sa Klintom Istvudom u glavnoj ulozi, i osmislio je plan kidnapovanja zajedno sa dvojicom poznanika. Oteli su školski autobus pun dece s namerom da traže pet miliona dolara od njihovih porodica. Potom su ih zatvorili u teretni kamion i zakopali ga u kamenolomu.

otmica, Frederik Vuds
foto: YOUTUBE/CBS THIS MORNING

Deca, od kojih su najmlađa imala samo pet godina, oteta su dok su se vraćala sa plivanja na bazenu Čaučila u blizini San Franciska. Presreo ih je kombi, a potom su trojica napadača izašla naoružana. Jedan je seo za volan autobusa i svi su se odvezli do kamenoloma udaljenog 11 sati. Tamo ih je dočekao jeziv prizor - prisiljeni su da se merdevinama spuste u već zakopani teretni kamion, gde su bile ostavljene male količine vode i hrane.

Ovaj zločin toliko je užasnuo javnost, da je Vudsu 17 puta do sada odbijano puštanje na uslovnu slobodu. Njegovi pomagači, braća Ričard i Džejms Šonfild, već su pušteni zbog dobrog vladanja.

Ali, sada je objavljeno da će nakon više od četiri i po decenije iza rešetaka Fred Vuds biti pušten na slobodu. Iz bezbednosnih razloga, vlasti nisu objavile tačan datum njegovog izlaska iz zatvora, zna se samo da će biti početkom sledeće godine.

Inače, oteta deca i vozač uspeli su da se izbave nadljudskim naporima. Dušeke stavljene u kamion su naslagali jedne na druge i uspeli da polugom pomere metalnu ploču kojom je bio prekriven otvor na vrhu kamiona. Spasli su se, pobegli i alarmirali policiju. Ubrzo je sin vlasnika kamenoloma postao sumnjiv i utvrđeno je kako je zločin isplaniran.

otmica, Frederik Vuds
foto: YOUTUBE/CBS THIS MORNING

"Mi smo iz bogatih porodica, ali smo upali u dugove. Trebalo nam je više žrtava da bismo dobili što više para. Decu smo odabrali jer su deca dragocena, i znali smo da bi svako platio da ih dobije nazad. I deca ne pružaju otpor, ona su krhka. I slušaju", rekao je jedan od otmičara svojevremeno.

Pogledajte video o ovom slučaju!

Kurir.rs/MONDO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track