OVO JE LILIJANA KOJU JE NEĆAK ŽIVU ZAPALIO U ULAZU ZGRADE: Ubistvu prethodila svađa oko stana KAMERA ZABELEŽILA JEZIVU SCENU
Foto: Facebook

užas

OVO JE LILIJANA KOJU JE NEĆAK ŽIVU ZAPALIO U ULAZU ZGRADE: Ubistvu prethodila svađa oko stana KAMERA ZABELEŽILA JEZIVU SCENU

Planeta -

Lilijana Popa (54) preminula je nakon što ju je nećak zapalio u ulazu zgrade u Bukureštu nakon rasprave o prepisivanju stana.

Stravičan zločin zabeležile su nadzorne kamere.

Na snimku se vidi da je Lilijana izlazila iz stambenog bloka sa nećakom (33) nakon čega počinje da se svađa sa njim. Lilijana je pokušala, vidno uznemirena, da se vrati kući, ali je nećak ljutito prati i u poslednjem trenutku posipa benzinom. Udara je potom nekoliko puta, a onda vadi upaljač i pali zapaljivu tečnost.

Komšije su pokušale da pobegnu nesrećnoj ženi, ali bezuspešno. Nakon zločina, nećak je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen. Lokalni mediji navode da se Lilijana spremala da prijavi nećaka zbog pretnji koje joj je slao.

Njena unuka je nakon zločina podelila zajedničku fotografiju na društvenim mrežama i napisala da je "duša boli zbog gubitka".

- Nema više moje male duše, umirem, srce me boli... Ne verujem da te više nema - napisala je unuka.

Tamošnji mediji prenose da je muškarcu određen 24-časovni pritvor.

- Danas je policijska uprava Bukurešta primila poziv oko 8.30 sati o ženi koja je polivena benzinom i navodno zapaljena. Izlaskom na teren policijski službenici su konstatovali da su navodi tačni - saopšteno je iz policije.

Vatrogasci su ugasili buktinju, ali je ekipa Hitne pomoći samo mogla da konstatuje smrt.

- Istragu je preuzelo tužilaštvo pri sudu u Bukureštu zajedno sa službom za ubistva - saopštila je prestonička policija.

PRETI MU KAZNA DO 25 GODINA ZATVORA

Nadzorne kamere postavljene pre nekoliko dana u bloku zabeležile su trenutak kad se žrtva susrela sa agresorom. Svađali su se nekoliko minuta, a onda je počeo da je udara i šutira.

Skandal je iznenada eskalirao, a žena je zapaljena.

Istražitelji su pokrenuli krivični postupak za teško ubistvo. Zastrašujući trenuci koje su zabeležile nadzorne kamere su najvažniji dokaz u istrazi.

Tridesettrogodišnjaka je uhvatila policija četiri sata nakon što je izvršio delo u blizini njegove kuće u istom okrugu. ​​Bio je uznemiren jer njegova tetka nije htela da mu zavešta stan. Ako bude osuđen suočava se sa kaznom do 25 godina zatvora.

(Kurir.rs/Blic/Klik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track