MISTERIJA NESTANKA DEČAKA (2) DUGA 4 MESECA Gubi mu se svaki trag dok je bio kod babe i dede: Sada su OBJAVLJENE NOVE INFORMACIJE
Foto: Printscreen/Twitter

MISTERIJA NESTANKA DEČAKA (2) DUGA 4 MESECA Gubi mu se svaki trag dok je bio kod babe i dede: Sada su OBJAVLJENE NOVE INFORMACIJE

Planeta -

Policija je sprovela dramatičnu raciju u kući bake i dede nestalog francuskog dečaka Emila Solea, kojem se trag izgubio pre 4 meseca.

Dvogodišnjak je nestao bez traga sa imanja u Haut-Verneu, alpskom zaseoku južno od Grenobla, pre tačno četiri meseca.

Od 8. jula o dečaku nema traga, a istražitelji odbijaju da isključe bilo kakvu teoriju o tragediji, uključujući otmicu i ubistvo. Mediji sada prenose da su detektivi upali u vikendicu Emilinih bake i dede po majci, Filipa i Ane Vedovini, koji su su u 60-im godinama, u utorak ujutru.

- Upad je bio deo operacije u kojoj je pregledan svaki deo kuće. Pregledani su telefoni i kompjuteri, dok su tečnosti korišćene za proveru tragova krvi - rekao je izvor.

- Forenzičke provere su takođe uključivale uzimanje uzoraka DNK, a neki predmeti su zaplenjeni - dodao je izvor.

Međutim, za sada nema informacija o tome da li je nešto pronađeno tokom racije, a sudska policija je potvrdila da je sudska istraga u toku.

Emil je na dan njegovog nestanka bio kod babe i dede.

Svedok je video dedu kako seče drva ispred svoje kuće otprilike u vreme kada se smatra da je Emil odlutao.

- Emil je viđen kako sam šeta asfaltnim putem pored porodične kuće. Deda je sekao drva desetak metara od deteta - rekao je izvor.

Policija je takođe ispitala olitičku pozadinu porodice jer je Emilov otac, Kolomban Solej, 26, uhapšen napada na strance 2018. godine.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track