"IZRAEL NE SME DA STANE, INAČE ĆE IMATI OGROMNE ŽRTVE!" Miletić: Palestinski gubici DUPLO VEĆI, evo kada da očekujemo KRAJ RATA
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

KURIR TV

"IZRAEL NE SME DA STANE, INAČE ĆE IMATI OGROMNE ŽRTVE!" Miletić: Palestinski gubici DUPLO VEĆI, evo kada da očekujemo KRAJ RATA

Planeta -

Dejan Miletić, iz Centra za proučavanje globalizacije, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je govorio o globalnim sukobima koje potresaju svet.

Miletić se najpre dotakao sukoba Izraela i Hamasa.

Dejan Miletić
foto: Kurir Televizija

- Natanjahov ima tu radikalizaciju kao osnova njegovog delovanja i pre je kao desničarska struja dolazio na vlast. Mada ovde se radi o stvarima koje nisu nimalo objašnjive. Izrael ima ofanzivu, ušao je donekle u Gazu. Čini se da bi žrtve njihove bile daleko veće ako bi stali jer ne mogu da brane te pozicije lako. Ta talačka kriza, mislim da nije u fokusu, mislim da je to izgovor za delovanje jer bi se u startu pregovaralo i tražilo bi se da se amortizuje situacija. Možda Natanjahov vidi tu mogućnost za promenu stvari odnosno teritorijalnu promenu - rekao je Miletić i dodao:

- Tu su ogromne žrtve. Preko 10 i po hiljada je prijavljeno zvanično, ali mislim da su žrtve bar duplo veće jer tu niko ne može to da prebroji. Govorim to zbog činjenice da tolika krv koja je prosuta ne može da se zaleči dobrim željama. Čak i da stanu sad ne verujem da bi te provokacije ili pritisak nad jevrejima stao. Mislim da je ta globalna žrtva koje je jevrejski narod holokaustom preživeo urušena. Ako je nad vama rađeno nehumanom merom, ne znači da možete da radite istom merom nad drugim ljudima.

11:54

IZRAEL NE SME DA STANE, INAČE ĆE IMATI OGROMNE ŽRTVE! Miletić: Palestinske žrtve DUPLO VEĆE, evo kada možemo očekivati KRAJ RATA

Potom se osvrnuo na svetske sile i kada bi mogli da očekujemo kraj rata u Ukrajini i Izraelu.

- Kada budu seli tri sile za sto odnosno SAD, Rusija i Kina, ima nade da se zaustavi ovaj konflikt na globalnom nivou. Ali još uvek imam utisak da je izraženo veliko uzajamno nepoverenje da niko neće tome da ustupi jer će se smatrati da je slab. Tako da će neko morati ozbiljnije da popusti. Ovo približavanje Rusije i Kine je nepobedivo i dramatično. Sa ruskim nuklearnim potencijalom i kineskom brojnošću i uticajem. Ako ste želeli da sačuvate uticaj na globalnom nivou od strane SAD, nije smelo da se dovede do tog nivoa približavanja Rusije i Kine. Sve je čvršći taj savez.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:16

JEDINO AMERIKA MOŽE DA ZAUSTAVI IZRAEL U SVOM GENOCIDNOM POHODU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track