ŠTA ĆE SE DESITI AKO RUSI POBEDE U UKRAJINI? Stoltenberg održao NEOBIČNU konferenciju - "TRAGEDIJA za Ukrajinu, a za NATO..."
Foto: Министерство обороны Российской Федерации/Youtube/Make It

ŠTA ĆE SE DESITI AKO RUSI POBEDE U UKRAJINI? Stoltenberg održao NEOBIČNU konferenciju - "TRAGEDIJA za Ukrajinu, a za NATO..."

Planeta -

Ruska pobeda u ratu u Ukrajini predstavlja opasnost za NATO i učiniće alijansu ranjivijom, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Berlinu.

Prema njegovim rečima, pobeda Ruske Federacije "u Ukrajini postaće ne samo tragedija za Kijev, već i opasnost za NATO". To će "učiniti NATO ranjivim", uveren je generalni sekretar.

- Verujem da moramo da nastavimo da podržavamo Ukrajinu kako bismo je ojačali na bojnom polju i za pregovaračkim stolom. Verujem da podrška mora da se nastavi jer je to u našem interesu. Naša podrška Ukrajini treba da donese dugoročnu i pravično rešenje krize bliže - rekao je Stoltenberg, odgovarajući na pitanje o rizicima smanjenja pomoći Ukrajini kako se sukob odugovlači.

Stoltenbergova konferencija za štampu u Berlinu bila je neobično kratka, pošto su novinari generalnom sekretaru NATO postavili samo jedno pitanje o smanjenju zapadne vojne pomoći Kijevu.

Uprkos pozivima moderatora, nemački novinari više nisu imali pitanja za Stoltenberga.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track