LOVCI NA ZMIJE UHVATILI MONSTRUMA: Prvo smo mislili da je aligator, seli smo nas 5 na nju, ali je i dalje mogla da se kreće (FOTO)
Foto: Instagram/ mike_2lf

glava ko lopta

LOVCI NA ZMIJE UHVATILI MONSTRUMA: Prvo smo mislili da je aligator, seli smo nas 5 na nju, ali je i dalje mogla da se kreće (FOTO)

Planeta -

Grupa lovaca na pitone ušla je u istoriju nakon što je na Floridi uhvatila pitona dugog više od pet metara i teškog skoro 90 kilograma.

To je zvanično drugi po veličini piton ikada ulovljen na Floridi.

- Glava joj je bila veličine lopte - rekao je zaštitnik prirode Majk Elfenbajn za Foks 35 Njuz o nadrealnom ulovu koje se dogodilo tokom prošlog vikenda u Nacionalnom rezervatu "Big Sajpres" na Južnoj Floridi.

Elfenbajn i njegov sin Kol sreli su još trojicu muškaraca koji su tražili burmanske pitone - invazivnu zmiju iz jugoistočne Azije koja sada hara po južnim delovima SAD.

- Svi smo naišli na džinovsku zmiju na putu u isto vreme - priseća se Elfenbajn koji inače nije proefesionalni lovac na pitone.

Elfenbajn je naglasio da je zmija u početku izgledala toliko velika da su pomislili da je aligator. Navodno je bila potrebna snaga sve petorice da se gmaz stavi pod kontrolu.

- Držao sam je za glavu. Moj sin ju je uhvatio za rep. A ostala tri momka su se nagomilala u sredini. Iako smo nas petorica sedeli na njoj bukvalno je i dalje mogla da podigne telo sa zemlje i da nastavi da se kreće. Bilo je ludo. Bilo je totalno ludo - rekao je Elfenbajn.

Iskustvo je podelio i na društvenim mrežama.

- Novi lični rekord. Zvanično je duga pet metara i 25 cm i teška 89 kilograma. Pojela je mnogo divljih životinja da bi ovoliko porasla. Pojela je međutim svoj poslednji obrok! Bilo je potrebno nas petorica da je kontrolišemo. Drago mi je što smo je sklonili iz našeg Everglejdsa - napisao je Elfenbajn.

Monstrouzni burmanski piton zvanično je imao obim od 58 centimetara.

Džejk Valeri (22) uhvatio je sredinom jula, podsetimo, zvanično najdužeg burmanskog pitona u nacionalnom rezervatu nadomak grada Nejplsa na Floridi.

Valeri i njegov drug Stiven Gauta odneli su uhvaćenu ženku u centar za zaštitu prirode gde je zvanično izmereno da je piton dugačak pet metara i 80 centimetara i težak 57 kilograma.

(Kurir.rs/Blic/Fox35Orlando)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track