UKRAJINA NAPALA I FABRIKE ORUŽJA U RUSIJI: Na meti kompanija koja proizvodi Iskandere?! DRON STIGAO NA 100 KM DO MOSKVE (VIDEO)
Foto: screenshot

šok za moskvu

UKRAJINA NAPALA I FABRIKE ORUŽJA U RUSIJI: Na meti kompanija koja proizvodi Iskandere?! DRON STIGAO NA 100 KM DO MOSKVE (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je tokom noći između petka i subote navodno izvela dva napada kamikaza dronovima na fabriku baruta i fabriku koja proizvodi rakete Iskander-M u Rusiji.

Na snimcima se vidi veliki požar koji je izbio posle eksplozije u fabrici baruta u Tambovskoj oblasti. Noćno nebo je bilo osvetljeno grimiznom i narandžastom bojom od detonacije u Кotovsku koji se nalazi oko 500 kilomera jugoistočno od Moskve. Interfaks navodi da je požar zahvatio jednu od zgrada preduzeća površine 300 kvadratnih.

Očevici su na društvenim mrežama naveli da su pre požara videli dron kako leti ka fabrici nakon čega su čuli eksploziju. Ministarstvo za vanredne situacije prijavilo je samo požar u zasebnoj jednospratnoj zidanoj zgradi fabrike baruta koji je do jutra lokalizovan i ugašen. Navodno niko nije povređen.

To je drugi takav incident u Tambovskoj fabrici praha za šest meseci.

Jedno postrojenju eksplodiralo je u junu. Tada je pet osoba poginulo, a nekoliko povređeno. Vlasti su saopštile da je uzrok nesreće ljudska greška.

Ogromne eksplozije su tokom prethodne noći navodno zatresle i fabriku u Кomolni koja se nalazi stotinak kilometara jugoistočno od Moskve. Kompanija je deo državnog odbrambenog konglomerata Rostek specijalizovanog za raketne sisteme uključujući i Iskander-M.

Nijedna strana se za sada nije zvanično oglasila povodom ovih navoda.

Ukrajinska vojska, podsetimo, samo noć ranije pogodila je dva desantna broda ruske Crnomorske flote na Krimu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Moscow Times/Dialy mail)

Bonus video:

02:13

VOJNI KOMENTATOR UŽIVO IZ ŠTABA NATO: UKRAJINA DALJE NA PRVOM MESTU bez obzira na rat na bliskom istoku! U fokusu i zapadni balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja