ERDOGAN OPET OŠTAR: Sramota je da zapadne zemlje ćute o masakru u Palestini
Foto: AP Burhan Ozbilici

ERDOGAN OPET OŠTAR: Sramota je da zapadne zemlje ćute o masakru u Palestini

Planeta -

Sramota je da zapadne zemlje koje se uvek zalažu za ljudska prava i slobode, ćute o masakru u Palestini, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Od vitalnog je značaja dopremanje goriva na mesta kojima je to hitno potrebno, posebno bolnicama u Gazi", rekao je Erdogan u obraćanju na vanrednom zajedničkom islamsko-arapskom samitu u Rijadu.

On je kazao da u okviru Organizacije islamske saradnje treba osnovati fond za obnovu Gaze. Erdogan je naglasio da sve dok se pitanje Palestine ignoriše, napori za normalizaciju u regionu osuđeni su na propast.

"Spremni smo da uložimo neophodne napore, između ostalog i kao garant, da sačuvamo mir koji će biti uspostavljen", rekao je on i dodao da je Jerusalim crvena linija. "Naša želja je da se Jerusalim, poznat kao grad mira i sve palestinske zemlje vrate u svoje nekadašnje dane", istakao je Erdogan.

Prema njegovim rečima, izraelska administracija, koja se ponaša kao razmaženo dete Zapada, dužna je da nadoknadi štetu koju je prouzrokovala. Erdogan je naveo da treba istražiti postojanje nuklearnog oružja, čije postojanje su priznali izraelski ministri i ako ono postoji, da treba otkriti one koji su izbegli međunarodnu kontrolu.

"Ono što nam treba u Gazi nisu pauze od nekoliko sati, potreban nam je trajni prekid vatre", rekao je Erdogan.

On je istakao da treba sazvati međunarodnu mirovnu konferenciju da bi se pronašlo trajno rešenje sukoba između Izraela i Palestinaca.

Kurir.rs/Anadolija

Bonus video:

01:35

U IZRAELU SU MI POKAZALI SOFTVER, GAZA SE NALAZI U KLOPCI Forca otkrio: Koriste sunđeraste bombe, koje uguše ljude u pur peni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track