"RAT KRSTA I POLUMESECA? NADAM SE DA NE" Rat u Izraelu postaje sve KRVAVIJI, oglasio se Erdogan i otkrio KO ĆE POBEDITI
Foto: Youtube/PBS NewsHour/kfir kasharian

"RAT KRSTA I POLUMESECA? NADAM SE DA NE" Rat u Izraelu postaje sve KRVAVIJI, oglasio se Erdogan i otkrio KO ĆE POBEDITI

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je nadu da rat između Izraela i Palestine neće eskalirati u "rat između krsta i polumeseca".

On je to rekao novinarima po povratku sa samita Organizacije islamske saradnje u Saudijskoj Arabiji, prenosi agencija "Anadolija".

- Ovaj rat se neće pretvoriti u rat između krsta i polumeseca. Jer ovaj rat je postao rat između dobra i zla, laži i istine, tlačitelja i potlačenih. Nadam se da će na kraju pobediti dobro, da će pobediti oni koji stoje na strani istine, odnosno Palestinci i svi potlačeni - rekao je Erdogan.

Turski predsednik nazvao je rani prekid vatre osnovom za rešavanje krize u Gazi.

- Obezbeđivanje prekida vatre je od vitalnog značaja za nas. Naš rad se tu neće završiti, naprotiv, postaće aktivniji. Solidarnost zemalja regiona u lečenju rana naše braće u Gazi biće veoma važna. Tamo treba mnogo raditi: od obnove infrastrukture do obnavljanja života u naseljima, pretvorenim u ruševine. Spremni smo da razgovaramo i preduzmemo mere sa Iranom ili drugim državama kako bismo zaustavili krvoproliće i stavili tačku na smrt civila - Erdogan rekao.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja