BIVŠI BRITANSKI PREMIJER NOVI ŠEF DIPLOMATIJE! Veliki povratak Dejvida Kamerona posle debakla na BREGZITU, šok u Vestminsteru
Foto: AP Alberto Pezzali

NEOČEKIVAN POTEZ PREDSEDNIKA VLADE RIŠIJA SUNAKA

BIVŠI BRITANSKI PREMIJER NOVI ŠEF DIPLOMATIJE! Veliki povratak Dejvida Kamerona posle debakla na BREGZITU, šok u Vestminsteru

Planeta -

Dejvid Kameron, bivši premijer Velike Britanije, imenovan je za novog ministra spoljnih poslova u okviru rekonstrukcije kabineta nakon što je Riši Sunak, predsednik vlade u Londonu, smenio dosadašnju ministarku policije Sjuelu Brejvermen.

Dejvid Kameron stiže u Dauning strit broj 10
Dejvid Kameron stiže u Dauning strit broj 10foto: AP Sam Hall

Dejli telegraf navodi da se time Kameron vraća vrh političkih dešavanja i dodaje da je ovakav razvoj događaja izazvao šok u Vestminsteru.

Navodi se da je imenovanje Kamerona objavio Dauning strit broj 10, kao i da je navedeno da će Džejms Kleverli biti novi ministar unutrašnjih poslova.

Politiko navodi da će Kameron, koji je 2016. podneo ostavku na premijersku funkciju nakon što je opcija britanskog ostanka u Evropskoj uniji izgubila referendum o Bregzitu, dobiti doživotnu plemićku titulu u Domu lordova kako bi mogao da bude deo vlade i obavlja funkciju šefa diplomatije.

(Kurir.rs/Daily Telegraph/Politico.eu)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track