DEVOJČICU (13) ZATVORIO U KUĆI I DROGIRAO: Užas u Rumuniji, muškarac (34) je ucenio eksplicitnim fotografijama, pa SILOVAO
Foto: Shutterstock

ZA NJOM SE TRAGALO ŠEST DANA, PORODICA NUDILA 10.000 EVRA ZA INFORMACIJU

DEVOJČICU (13) ZATVORIO U KUĆI I DROGIRAO: Užas u Rumuniji, muškarac (34) je ucenio eksplicitnim fotografijama, pa SILOVAO

Planeta -

Devojčica (13), za kojom se tragalo šest dana, pronađena je juče u Rumuniji u kući jednog čoveka, a nakon lekarskog pregleda ustanovljeno je da je devojčica silovana.

Tinejdžerka, čiji roditelji su bili ponudili nagradu od 10.000 evra za bilo kakvu informaciju o njoj, pronađena je u gradu Sigetu Marmaciej, u kući muškarca (34), kojeg je navodno od ranije poznavala.

Navodno je osumnjičeni posedovao njene eksplicitne fotografije, te da ju je ucenjivao.

Nakon šest dana intenzivne potrage helikopterima, dronovima i brodovima, devojčicu je slučajno pronašao lokalni policajac, kojem je devojčica uletela u naručje kada je ušao u kuću.

Ona je bila zatočena u jednoj kući u centru grada, a policajac je u kuću ušao nakon dojave jednog lokalca da misli da je video devojčicu.

Policajac koji je bio u civilu provalio je u kuću i zatekao je dete kako sedi na dušeku, koji je bio na podu.

"Kada sam je pronašao ustala je i uletela mi u zagrljaj. Videlo se da je dete preplašeno, traumatizovano. Kada sam je ugledao, iskreno, srce mi je stalo. Nisam verovao da je tu... Bio sam presrećan što sam je pronašao", rekao je Florin Ciobanu, komandir stanice u Sigetu.

Kako je saopšteno iz policije, osumnjičeni je odmah priveden.

"Mi i dalje ne znamo da li je devojčica držana tu protiv svoje volje. Ne znamo da li ju je oteo ili je sama došla... Međutim, prve izjave govore da je pomalo od oba", rekao je Ciobanu.

silovanje, devojčica
foto: Shutterstock

Policija veruje da su se osumnjičeni i devojčica poznavali od ranije. Prema nekim informacijama, komunicirali su preko poruka. Devojčica je osumnjičenom slala eksplicitne fotografije, a potom joj je on zapretio da će sve objaviti.

Prvi lekarski nalazi pokazuju da je devojčica imala seksualni odnos, ali nije još najjasnije da li ju je osumnjičeni na to prisilio. Svakako, njega terete za silovanje, jer po zakonu nisu dozvoljeni seksualni odnosi sa osobama mlađim od 16 godina, ukoliko je 5 godina razlike u godinama.

Komšije osumnjičenog su u šoku što je devojčica pronađena u njihovom kraju.

"Nisam verovao da će devojčicu zaključati u sobu. Mislim da je bila drogirana. Tako mi je izgledala kada sam je video. Nije ona prva, mnogo njih je držao tako", tvrdi jedan komšija.

On tvrdi da je devojčica došla sa osumnjičenim, čak i da je imala neke torbe.

"Došli su zajedno, vukli su i neka kolica. Jednu je doveo pre par godina i držao je u kući i tukao. On je lopov, koji preti, koji krade, jedne noći je komšiji pokrao drva", tvrdi isti sagovornik Observatora.

Devojčica je nestala iz svog doma 7. novembra, a sigurnosne kamere u gradu snimile su je kada je stigla u centar Segeta oko podneva. Oko 17 časova kamere jedne prodavnice su je snimile kako kupuje vodu. Dete je bilo samo i nije tražila pomoć. Međutim, na prvom snimku je imala jaknu, na drugom nije.

Istog dana roditelji su prijavili nestanak policiji i ponudili 10.000 evra onom ko im pomogne da je pronađu.

Devojčica je trenutno u bolnici i prima terapiju i psihološku podršku. Prema nezvaničnim informacijama, devojčici su dijagnostifikovane povrede na obe ruke.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

09:34

ZAKLJUČAO 6 ŽENA U FRIZERSKI SALON PA IH SILOVAO Inspektor šokirao svedočenjem: SILOVATELJ IMAO SNOŠAJ DOK SU GA VODILI U STANICU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track