BROJKE I VREME NISU NA STRANI UKRAJINE: Na Zapadu predviđaju Kijevu još veće probleme
Foto: Profimedia

BROJKE I VREME NISU NA STRANI UKRAJINE: Na Zapadu predviđaju Kijevu još veće probleme

Planeta -

Ukrajina može da pobedi u sukobu samo uz veliko mešanje SAD, što je sada malo verovatno, a Kijev čekaju još veći problemi zbog republikanaca, piše list „Njuzvik“, pozivajući se na izvor u američkom Kongresu.

„Hajde da se suočimo sa istinom: sukob u Ukrajini ne ide dobro. Da bi Ukrajina pobedila, SAD ne samo da će morati da se drže sadašnjeg kursa – moraćemo značajno da povećamo našu angažovanost. Nažalost, ne vidim da ćemo to uraditi. Sada je pitanje da li ćemo zadržati i dosadašnji kurs“, saopštio je izvor u Kongresu.

Istovremeno, bivši pomoćnik jednog od republikanskih kongresmena Stiven Mur rekao je za „Njuzvik“ da se u SAD formira široka opozicija Kijevu. Kako je rekao, to je povezano sa „uticajnim snagama u konzervativnom taboru“ koji namerno šire negativne informacije o situaciji u Ukrajini.

Po rečima izvora lista iz Kongresa, predsednička kampanja Donalda Trampa samo će produbiti razdor.

„Mislim da postoji problem (za kijevski režim) i očekujem da taj problem postane još veći. Nažalost, brojke i vreme nisu na njihovoj strani“, zaključio je službenik Kongresa.

Ranije je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio da je američka administracija potrošila oko 96 odsto finansijskih sredstava koja su bila namenjena za pomoć Ukrajini.

Kurir.rs/Njuzvik

Bonus video:

00:45

RUSI DRONOVIMA I RAKETAMA NAPALI KIJEV: Jedna osoba poginula u jutrošnjem bombardovanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track