NAJLUĐA RATNA PRIČA IZ IZRAELA! Hamas ubio 39 muškaraca, ali će oni imati DECU! Vlast odobrila da se iz LEŠEVA izvuče SPERMA
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia, Chris Cross / Caia Image / Profimedia, Caroline Arber / Mood Board / Re / Shutterstock Editorial / Profimedia

nacionalni parlament kneset objavio vest

NAJLUĐA RATNA PRIČA IZ IZRAELA! Hamas ubio 39 muškaraca, ali će oni imati DECU! Vlast odobrila da se iz LEŠEVA izvuče SPERMA

Planeta -

Komitet za zdravstvo Kneseta, izraelskog parlamenta, objavio je juče da je iz tela 39 muškaraca koji su ubijeni od početka rata sa Hamasom uzeta sperma kako bi njihove porodice mogle da je u budućnosti koriste za oplodnju.

To je preneo Tajms of Izrael koji navodi da je ovo urađeno zahvaljući tome što su olabavljeni uslovi koje Ministarstvo zdravlja Izraela propisuje za veštačku oplodnju.

Po novoj odluci tog ministarstva, bračni partneri i porodice preminulih muškaraca mogu da zatraže izvlačenje sperme iz leševa.

Izrael, Gaza
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Navodi se da je ta procedura najefikasnija u roku od 24 sata od trenutka smrti, ali je moguća i do nekoliko dana kasnije.

Laboratorija, Epruveta, Epruvete
foto: Chris Cross / Caia Image / Profimedia

List je naveo da u Izraelu, kada nije ratno stanje, bračni partneri mogu da zatraže ovu proceduru, ali tako što podnesu zahtev sudu da je odobri.

beba, majka i beba
foto: Caroline Arber / Mood Board / Re / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovaj uslov je prošle nedelje uklonjen iz postupka.

Navodi se da su 32 muškarca iz čijih leševa je uzeta spetma bili vojnici, a sedmorica civili.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja