"GLUPAČO POKVARENA, BERLIN ĆE GORETI ZBOG TEBE!" Putinov propagandista vređao Analenu Berbok, pa prešao na njenog HRVATSKOG KOLEGU
Foto: Jörg Carstensen / AFP / Profimedia, AP Gavriil Grigorov, X/Gerashchenko_en

TIRADA VLADIMIRA SOLOVJOVA NA RUSKOJ TELEVIZIJI

"GLUPAČO POKVARENA, BERLIN ĆE GORETI ZBOG TEBE!" Putinov propagandista vređao Analenu Berbok, pa prešao na njenog HRVATSKOG KOLEGU

Planeta -

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je snimak sa ruske televizije u kojem voditelj Vladimir Solovjov vređa Analenu Berbok, šeficu nemačke diplomatije.

- Pažnja, Nemačko! Ruski propagandista Solovjov preti da će "Berlin goreti" dok viče uvrede na račun Analene Berbok, nemačke ministarke spoljnih poslova. Odbacio je sva pretvaranja da je pristojan - napisao je Geraščenko na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

On je tu priložio snimak, sa titlovima na engleskom jeziku koje je sam dodao, iz političke emisije koju Solovjov vodi na kanalu Rusija-1.

- Videćeš kako će zbog tvoje pokvarene gluposti, Analeno Berbok, Berlin goreti, a nad zgradom Rajstaga biće zastava pobede! Zato što si glupa žena koja pokušava da osveti muža svoje bake, ali ne i svog dedu koji se borio protiv sovjetskih vojnika u Kenigsbergu. Pa, glupa idiotkinjo, to je sada Kalinjingrad - rekao je Solovjov.

Vladimir Solovjov
Vladimir Solovjovfoto: X/Gerashchenko_en

On je potom šefici nemačke diplomatije poručio da "pusti brkove", aludirajući očigldno na nacističkog vođu Adolfa Hitlera.

- Kažeš, nemački porezni obveznici će i dalje finansirati Ukrajinu... Pa, pusti brkove! - poručio joj je Solovjov.

Propagandista u službi ruskog predsednika Vladimira Putina se onda setio i nedavnog pokušaja Gordana Grlića Radmana, hrvatskog ministra spoljnih poslova da poljubi Berbok u obraz, što je ona izbegla.

- Možda onda prestanu da te ljube iste budale kao što si i ti, poput nekih drugih evropskih šefova diplomatije - kazao je Solovjov.

Gordan Grlić Radman i Analena Berbok
Gordan Grlić Radman i Analena Berbokfoto: Jörg Carstensen / AFP / Profimedia

On je potom nastavio.

- Ko ti je dao pravo da baciš nemački narod u ovaj strašni požar rata (u Ukrajini)? Niko te nije izabrao, a na poziciji si samo zbog glupog (kancelara Olafa) Šolca - završio je tiradu Solovjov.

Jutarnji list podseća da je Berbok ju ponedeljak rekla da Nemačka neće samo nastaviti da pruža pomoć Ukrajini tokom zime, nego Berlin podršku naredne godine planira i da poveća.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track