UBILI PROFESORKU ZBOG JEDINICE Presreli je u parku, pa sproveli jezivi plan: Na izricanju presude zabeležena šok scena (FOTO)
Foto: AP

UBILI PROFESORKU ZBOG JEDINICE Presreli je u parku, pa sproveli jezivi plan: Na izricanju presude zabeležena šok scena (FOTO)

Planeta -

Tinejdžer koji je kolegi iz razreda pomogao da ubije profesorku španskog zbog loše ocene, osuđen je na doživotni zatvor. Dok se Džeremi Gudejl (18) izvinjavao porodici ubijene, iz nosa mu je potekla krv.

- Znam da moje reči nikad neće biti dovoljne. Zaista mi je žao profesorke Graber i cele moje porodice. Tata, žao mi što sam te izneverio na toliko načina - rekao je on sudu pre nego što mu je izrečena kazna.

Vratio se na svoje mesto jecajući kad mu je iz nosa krenula obilno da teče krv. Sudija je pohvalio tinejdžera za saradnju i iskrenost pa mu je odredio doživotni zatvor, a nakon što odsluži 25 godina moći će da traži uslovni otpust.

Nohema Graber
foto: Printscreen/X

On je s kolegom iz razreda Vilardom Milerom uhapšen nakon što je Graberino telo pronađeno u gradskom parku Ajovi u novembru 2021. godine. Dvojici tinejdžera suđeno je kao odraslima, ali budući da su zločin počinili kad su imali 16 godina nisu dobili doživotne kazne bez pomilovanja.

Miler je u julu osuđen na doživotnu kaznu i mora odslužiti 35 godina pre nego ispuni uslove za uslovnu kaznu. Par je napao profesorku nakon što je Mileru dala jedinicu. Tvrde da je Miler bio mozak operacije jer je verovao da će ga niska ocena sprečiti od odlaska na studije u inostranstvo.

Nohema Graber
foto: AP

Uhodili su svoju učiteljicu i postavili zasedu u parku kroz koji je svakodnevno šetala. Nakon što su je ubili, kolicima su njeno telo prebacili do najbliže železničke pruge, pokrili je ceradom i preko nje stavili kolica. Na sudu je rečeno da je 66-godišnja Nohema Graber pretučena bejzbolskom palicom.

- Ubistvo učiteljice kako bi izbegao jedinicu, očito je bilo dovoljno da pristaneš na zločin. Sad si odrasla osoba, imaš više od 18 godina, a ipak imaš advokata koji te brani kako bi izbegao kaznu za ovaj užasan zločin. To mi ne zvuči kao grižnja savesti - rekao je Tom Graber, žrtvin rođak opisujući kako je tragedija pogodila celu porodicu.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track