SARA (16) BRUTALNO UBIJENA ISPRED ŠKOLE, ZADAVLJENA ČARAPAMA Detektivi nisu mogli da veruju šta vide UBICA UHVAĆEN POSLE 32 GODINE
Foto: Printscreen/Youtube

uskoro dokumentarni film

SARA (16) BRUTALNO UBIJENA ISPRED ŠKOLE, ZADAVLJENA ČARAPAMA Detektivi nisu mogli da veruju šta vide UBICA UHVAĆEN POSLE 32 GODINE

Planeta -

Sara Jerboro je tinejdžerka koja je ubijena na parkingu svoje srednje škole, a potraga za njenim ubicom trajala je 32 godine. Sada se sprema dokumentarni film o tom slučaju u kome će biti predstavljeni svi jezivi detalji.

Bio je petak 13. decembar 1991. godine. U mestu Federal Vej, u okrugu King u državi Vašington, roditelji su se pozdravili sa 16-godišnjom Sarom i otišli za vikend van grada da gledaju sina na fudbalskom turniru, ne sluteći da tada poslednji put vide ćerku živu.

Sledećeg jutra Sara je, kako ne bi zakasnila na trening navijačica, sa viklerima u kosi izjurila iz kuće. Nažalost, kada je došla nadomak škole, silovana je i zadavljena sopstvenim čarapama, a telo ostavljeno u žbunju, svega nekoliko metara od mesta gde su se nalazile njene drugarice.

Sara Jerboro
foto: Printscreen/Youtube

A o Sari su svi imali samo reči hvale - bila je ljubazna, talentovana, kreativna...

Ta tragedija nije uzdrmala samo Sarinu porodicu, već celu zajednicu. Svi su bili u strahu jer je među njima bio monstrum i niko se nije osećao sigurnim. Međutim, istraga je tapkala u mestu iako su svedoci videli muškarca koji stoji iznad Sarinog tela.

"To je čisto zlo! Tamo je ležala nevina devojčica, sa viklerima u kosi i u dresu školskog tima. Čak i najiskusnijima među nama je bilo teško da gledaju tu jezivu scenu", rekao je Skot Strejti, detektiv koji je radio na slučaju.

Sarina majka je kasnije rekla da je nagovarala ćerku da krene sa njima na put, ali da je devojčica imala isplaniran ceo vikend, te da joj je dozvoljeno da ostane, jer je sa njom kod kuće bila i jedna drugarica.

Sara Jerboro
foto: Printscreen/Youtube

Sara je kobnog jutra očevim automobilom otišla do škole, ali čim je stigla na parking, bila je odvučena u žbunje, silovana i brutalno ubijena. Sara se žestoko branila i uspela je da ogrebe monstruma, koji ju je na kraju ipak savladao.

Više od 30 godina kasnije Patrik Leon Nikolas (59) proglašen je krivim po optužnici za ubistvo prvog stepena sa s*ksualnim namerama i ubistvo drugog stepena.

Konačno je priveden pravdi nakon što su DNK dokazi suzili listu osumnjičenih na Patrika i njegovog brata.

Patrik Leon Nikolas
foto: Printscreen/Youtube

Stručnjaci su pokazali da DNK prikupljen ispod noktiju devojčice i mrlje od sperme na njenoj odeći potiču od jednog muškarca. Nakon što su policajci otkrili da se DNK Patrikovog brata ne poklapa, počeli su da nadgledaju Patrika, dok na kraju nije iza sebe ostavio dovoljno genetskog materijala. Ubrzo nakon što su se uzorci poklopili, on je uhapšen u jednom baru u obližnjem gradu Kentu u Vašingtonu.

Osuđen je 25. maja ove godine na 45 godina i osam meseci zatvora.

U međuvremenu je otkriveno da je on već bio u zatvoru zbog napada na drugu ženu.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja