ZABRINJAVAJUĆE! NEPOZNATA SUDBINA IZRAELSKIH TALACA! Hamas: Izgubili smo kontakt sa grupama koje čuvaju zarobljenike!
Foto: EPA/MOHAMMED SABER, Printscreen/Twitter, Kurir TV

ZABRINJAVAJUĆE! NEPOZNATA SUDBINA IZRAELSKIH TALACA! Hamas: Izgubili smo kontakt sa grupama koje čuvaju zarobljenike!

Planeta -

Portparol vojnog krila Hamasa Brigada Al-Kasam, Abu Ubaida rekao je da je izgubljen kontakt sa brojnim grupama koje su zadužene za zaštitu talaca, ističući da je sudbina zarobljenika nepoznata.

Al-Kasam je u petak objavio na svom Telegram kanalu video snimak taoca Arije Zalmena Zdmanoviča koji je preminuo od napada panike u ponovljenim bombaškim napadima oko pritvora, uz napomenu da je bolovao od hroničnih bolesti, uključujući srčane, objavila je libanska televizija Al Majdin.

Deo talaca prebačen na lečenje

Al-Kasam je naveo da je jedan broj talaca prebacio u centre za negu radi lečenja zbog ozbiljnosti njihovog zdravstvenog stanja.

Takođe, Al-Kasam je objavio pismo zarobljenog regruta Faula Azaija Marka Azijanija koji je ubijen u izraelskom bombardovanju 9. novembra.

Abu Ubaida objavio je 4. novembra da je od 7. oktobra u izraelskom bombardovanju Gaze poginulo više od 60 izraelskih zarobljenika u Gazi, a da se 23 tela još nalaze pod ruševinama.

Porodice talaca održale su brojne demonstracije tražeći prekid rata, povratak talaca i odlazak izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track