IDENTIFIKOVANE UBICE MILIONERA ADRIJANA: Jednog zovu Zatvor, već je i ranije pljačkao bogataše, drugi "harao" po Sloveniji
Foto: Printscreen/Facebook

RUMUNSKA POLICIJA ORGANIZOVALA OPSEŽNU POTRAGU

IDENTIFIKOVANE UBICE MILIONERA ADRIJANA: Jednog zovu Zatvor, već je i ranije pljačkao bogataše, drugi "harao" po Sloveniji

Planeta -

Ubice rumunskog milionera Adrijana Kreinera su identifikovane i za njima je u toku opsežna potraga.

U pitanju su muškarci iz Dolja, koji imaju bogat kriminalni dosije, a terete se za brojne krađe "teške" i po nekoliko miliona. Veruje se da je jedan od njih pobegao iz zemlje nakon ubistva, najverovatnije u Nemačku ili Belgiju.

Jedan od njih, koji je bivši bokser, pobegao je iz zemlje početkom ove nedelje, u vreme dok mu je policija bila za petama.

Dve nedelje nakon ubistva milionera, koji je pretučen do smrti u svojoj vili i optuživanja nevinog čoveka za zločin, policija sa sigurnošću zna ko su ubice i traže raspisivanje međunarodne poternice.

Kako navode rumunski mediji, ubice su identifikovane uz pomoć DNK. Naime, Adrijan je, boreći se za život, uspeo da izgrebe i počupa napadače. Upravo su tragovi pod noktima i dlake koje su forenzičari pronašli pomogli da se identifikuju ubice.

Jedan od osumnjičenih je Kristijan Marijan Mine, kojeg zovu Zatvor. Već je robijao pet godina, takođe zbog krađe. On je u noći između 30. i 31. decembra 2013. godine upao u kuću poznatog biznismena i odneo veliku količinu novca.

Na gotovo identičan način je pre nekoliko nedelja upao u Adrijanovu vilu. Pre deset godina je, sa četvoricom pajtaša, upao u kuću biznismena, vezao njega i njegovu suprugu i nožem pretio sve dok nisu otkrili gde drže novac. Nakon što su pokupili plen, pobegli su iz kuće i tri nedelje su šetali gradom kao da ništa nisu uradili.

Od ukradenog novca pokupovali su automobile i televizore. Preostali novac su krili u mikrotalasnoj pećnici.

Drugi osumnjičeni za Adrijanovo ubistvo je Kostinel Kosmin Zuleam, kojeg zovu Olteanu. Pre tri godine je sa dvojicom saučesnika izvršio je pljačku u jednom tržnom centru u Sloveniji. Za nekoliko minuta probio je rešetke na radnji mobilnih telefona i odneo robu vrednu 155.000 evra.

Slovenački inspektori su tada naveli da je banda bila dobro organizovana, te da su imali mape tržnog centra i da su znali kuda da se kreću da ih kamere ne bi snimile. Međutim, na mestu zločina ostavili su tragove DNK, što je pomoglo u identifikacije. Tri dana kasnije Zuleam je uhapšen na auto-putu tokom rutinske kontrole.

Na suđenju je molio za pomilovanje, ističući da kod kuće ima malo dete. Tada je osuđen na 17 meseci zatvora.

Treći osumnjičeni, Laurentiju Gita, takođe je u bekstvu. Veruje se da je Rumuniju napustio 13. novembra, nedelju dana nakon njegovih pajtaša. I on je od ranije poznat policiji zbog sitnih krađa.

Njegova sestra Danijela tvrdi da je Laurentiju van zemlje već godinama i da nema nikakve veze sa Adrijanovim ubistvom.

Gradonačelnik Gigere, odakle su Minae i Gita kaže da nije ni znao da se dvojica osumnjičenih poznaju.

"Oni su mladi, porodični ljudi sa decom. Koliko znam, napustili su državu", rekao je on.

Istakao je da nema informacije o tome da li su u Rumuniji ili su napustili državu.

Podsetimo, Adrijan je brutalno pretučen 5. novembra u svojoj vili u Sibinju, a preminuo je dva dana kasnije u bolnici od zadobijenih povreda.

Kobne nedelje trojica muškaraca sa fantomkama na silu su ušla u njegovu vilu dok je Adrijan spavao u prizemlju. On im je navodno pružio otpor, nakon čega su ga brutalno pretukli. Prema pisanju rumunskih medija, napadači su ga navodno desetak minuta udarali u glavu i telo. Nakon što su ga vezali, umotali su ga u tepih, u kojem se biznismen po svemu sudeći ugušio.

Nakon što su se rešili biznismena, lopovi su otišli na sprat, gde su bile njegova ćerka i devojka. Ušli su u sobu i pronašli ćerku sakrivenu u ormaru. Uz pretnju pištoljem, naterali su je da im preda sve dragocenosti. Nakon toga su ušli u sobu njegove devojke, koja je takođe pokušala da se sakrije u ormaru.

Uzeli su satove vredne 200.000 evra i izašli iz vile, nakon čega je ona odmah pozvala pomoć.

Stigavši na lice mesta, spasioci su zatekli Adrijana Kreinera u kardiorespiratornom zastoju. Pružili su mu prvu pomoć i on je u dubokoj komi prebačen u bolnicu sa višestrukim povredama glave, grudnog koša i ekstremiteta. Dva dana kasnije je preminuo.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track