SKUPO ĆE IH KOŠTATI ALBANSKI KRIMINALCI! Britanija vraća stotine zatvorenika, moraće da plate OSAM MILIONA funti
Foto: Shutterstock/Youtube/Flag Nation

SKUPO ĆE IH KOŠTATI ALBANSKI KRIMINALCI! Britanija vraća stotine zatvorenika, moraće da plate OSAM MILIONA funti

Planeta -

Aranžman između engleske i albanske vlade, najavljen u maju, o transferu 200 albanskih zatvorenika u Albaniju zbog služenja zatvorske kazne, koštaće Veliku Britaniju osam miliona funti, dok će milion i po biti utrošeno na minibuse i električna vozila, piše britanski Independent.

Britanski zvaničnici su insistirali da ovaj dogovor predstavlja uštedu, ukazujući na činjenicu da smeštaj svakog zatvorenika zemlju košta 40.000 funti godišnje.

Novi detalji iz britanskih vladinih ugovora, objavljeni ovog meseca, pokazuju da deo višemilionskog ugovora ide ka opremanju albanske zatvorske službe novom flotom vozila.

Oko 500.000 funti biće potrošeno na 15 električnih vozila, dok će 22 nova minibusa biti obezbeđena albanskoj zatvorskoj službi po ceni većoj od milion funti.

Britanska Vlada je opisala obezbeđivanje električnih vozila kao "deo težnje ka neto nuli i deo je šire inicijative za ozelenjavanje".

Najavljujući aranžman u maju, sekretar pravde Aleks Čelk rekao je da "javnost očekuje da strani kriminalci treba da izdržavaju kazne u svojim zemljama, a ne u našim zatvorima o trošku poreskih obveznika“.

On je obećao da će sporazum "ubrzati uklanjanje ovih prestupnika i dati žrtvama uverenje da će se ozbiljni kriminalci i dalje suočavati sa pravdom i ostatak kazne provesti iza rešetaka".

(Kurir.rs/Kosovo Online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track