UKRAJINSKI PILOT PREBEGAO U RUSIJU: Težak udarac za Kijev, oficir ukrao Su-27 i odleteo, pregovori trajali godinu i po dana
Foto: Vadzim Kandratsenkau / Alamy / Alamy / Profimedia

šokantne informacije

UKRAJINSKI PILOT PREBEGAO U RUSIJU: Težak udarac za Kijev, oficir ukrao Su-27 i odleteo, pregovori trajali godinu i po dana

Planeta -

Ukrajinski vojni pilot prema nepotvrđenim informacijama ukrao je Su-27 i potom prebegao na rusku stranu.

Ruski vojni bloger i pilot helikoptera Кa-52 Aleksej Vojvoda, koji je prvi objavio informaciju, tvrdi za agenciju TASS da se pilot Oružanih snaga Ukrajine sada nalazi u Rusiji.

Vojvoda tvrdi da je zajedno sa vojnim blogerom Kirilom Fedorovim uspeo da organizuje bekstvo oficira ukrajinskog vazduhoplovstva.

- Sada sa njim rade specijalne službe - navodi Vojvoda na svom kanalu na Telegramu.

Identitet pilota nije poznat, međutim, vojni bloger navodi da nije u pitanju običan pilot već jedan od komandanata i da su pregovori o bekstvu trajali godinu i po dana.

Ukrajina, međutim, nije komentarisala informaciju, a takođe još nema nijednog snimka pilota. Portparol Glavne obaveštajne službe (GUR) Andrej Jusov rekao je samo da iza vesti stoji najobičnija ruska propaganda.

- To je zakasnela ruska IPSO (informativno-psihološka operacija) kao odgovor na masovnu predaju i prebeg ruskih okupatora na stranu Ukrajine, uključujući oficire, ali i pilote sa opremom - rekao je Jusov.

Zvanična Moskva takođe nije komentarisala informaciju.

Ranije je ruski pilot Maksim Кuzminov oteo vojni helikopter Mi-8 i prebegao u Ukrajinu.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Strana/Lenta/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

03:00

PORAZ U UKRAJINI POVEZAN SA RATOM U IZRAELU?! Vojni pilot: Šta se stvarno desilo znaćemo za 50 godina, uvodi se NOVA OPASNOST!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track