NOVA NOĆNA MORA ZA RUSE KOD HERSONA: Dron razneo moćni bacač raketa u paramparčad! UKRAJINCI NEZADRŽIVO PRELAZE DNJEPAR (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

užasavajuće

NOVA NOĆNA MORA ZA RUSE KOD HERSONA: Dron razneo moćni bacač raketa u paramparčad! UKRAJINCI NEZADRŽIVO PRELAZE DNJEPAR (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinska vojska pogodila je moćni ruski bacač plamena TOS-1A Solncepek na levoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti.

Šeff kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak objavio je na svom kanalu na Telegramu video snimak na kome se vidi kako nekoliko granata bačenih iz drona pogađaju vozilo vredno oko tri miliona dolara.

- Leva obala Hersonske oblasti. Tamo se nalazio ruski Solncepek, a sada ga nema - napisao je Jermak.

Američki Institut za proučavanje rata tvrdi da su ukrajinske snage napredovale na levoj obali reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti i da su uspele da prodru u okupirani deo regiona u blizini sela Oleški.

Analitičari su krajem oktobra izvestili o napredovanju Ukrajine u selo Кrink, a 10. novembra se spekulisalo o mogućem proširenju uporišta i presecanju vitalnog puta od Nove Кahovke do Oleški.

- Ukrajinske snage su stekle uporište na levoj obali - potvrdio je nedavno Jermak.

Ukrajinske snage su navodno uspešno rasporedile tri brigade na levoj obali reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti, objavio je Gardijan, pozivajući se na neimenovane zapadne zvaničnike.

- Našo vojnici su obezbedili položaje na nekoliko uporišta na okupiranoj levoj obali Dnjepra. Tokom operacije uništeno je više od 1.000 okupatora i desetine komada opreme - saopštila je komanda marinaca.

Ukrajinski obaveštajci smatraju da Rusi pokušavaju da se pregrupišu.

(Kurir.rs/The New Voice of Ukraine)

Bonus video:

02:29

PVO NIJE REAGOVAO NA DRON, A IZ OVOG PRAVCA JE PUŠTEN Stručnjaci analiziraju napad na Krim: Sledeći NAPAD Ukrajine za 20 dana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track