Najnovije vesti

TANJA PREVOZILA DROGU I MILIONE, MARINA POZNATA PO MOĆI UBEĐIVANJA: Ovo su najopasnije žene u Evropi, Evropol zbog njih NA NOGAMA
Foto: Policeja.si, Interpol, Europol

zastrašujuća četvorka

TANJA PREVOZILA DROGU I MILIONE, MARINA POZNATA PO MOĆI UBEĐIVANJA: Ovo su najopasnije žene u Evropi, Evropol zbog njih NA NOGAMA

Planeta - 10:30h

Evropol poziva sve građane da pomognu u pronalasku kriminalaca, među kojima ima i žena. Tragaju za ukupno 62 kriminalca, među kojima su ubice, krijumčari droge i serijski prevaranti.

Na poternicama su pretežno muški kriminalci, ali treba biti oprezan i sa nekim ženama.

Ovo su četiri najopasnije žene u Evropi:

Dilovala drogu sa 19 godina

Marzia Marimar Kaleja Matuk (23) sa Malte visoka je samo 1,60 metara ali se nalazi na "listi opasnih".

U avgustu 2019. godine policajci su zaustavili tada 19-godišnju devojku i pronašli ono što su tražili - Kaleja Matuk je prevozila drogu.

Količina pronađene droge sugerisala je da nije samo za ličnu upotrebu. Devojka, koja je imala tetovaže na ruci, šaci i licu, tada je optužena za trgovinu drogom. Presuda: 15 meseci zatvora i novčana kazna od 3.500 evra.

Interpol, najopasnije žene
foto: Interpol

Uložena je žalba na presudu, ali pre nego što je došlo do novog suđenja, devojka je pobegla sa Malte i od tada se krije.

Prema obaveštajnim podacima, ona je u bekstvu sa svojim suprugom Jomikom Kalejem Matukom (38), za kojim se takođe traga.

Za njim se traga jer je želeo da nabavi sintetičke droge i materijale za pravljenje eksploziva na Darknetu.

Razvod preko plaćenog ubice

Eva Zamečnikova (42) iz Slovačke je 24. januara 2014. godine želela da se najzad rastavi sa svojim suprugom, ali ne putem razvoda već pomoću plaćenog ubice.

Eva je za svoj plan unajmila muškarca sa kriminalnim dosijeom i obećala mu 50.000 evra, ali nije imala sreće.

Interpol, najopasnije žene
foto: Interpol

Posle nekoliko pokušaja ubistva koji su propali, plaćeni ubica se obratio policiji i postao krunski svedok.

Eva je negirala optužbe na sudu, ali je ipak osuđena na osam godina zatvora. Kada je na kratko puštena u avgustu 2014. godine zbog rađanja deteta, Eva je iskoristila priliku da pobegne.

Prema optužnici, planirala je da dve godine nakon ubistva proglasi svog muža nestalim i tako dobije ostatak njihove kuće. Prema rečima krunskog svedoka, razlog zašto je htela da se otarasi muža je i to što nije htela da "ga hrani".

Mafijaška mlada

Tanja Gomez (31) mogla bi da parira mnogim manekenkama, ali je atraktivna Šveđanka umesto modelinga izabrala kriminalnu karijeru. Prema Evropolu, Gomez je opasan član narko mafije!

Prema istražiteljima, brineta, mafijaška mlada je prevozila kilograme droge i milione dolara u gotovini širom Evrope.

Interpol, najopasnije žene
foto: Europol

Kao šef međunarodne organizacije za spasavanje životinja "HundGarin", Gomez nije bila samo umešana u trgovinu drogom, već i duboko umešana u poslove mafijaškog pranja novca.

Policija je tokom racije u Stokholmu pronašla torbe pune novca, više od milion evra! Nakon racije, Tanja se sakrila i u bekstvu je od marta 2021. godine.

Bujna mašta i moć ubeđivanja

Marina Kramberger (33) očigledno ima veliku moć ubeđivanja i bujnu maštu. Nažalost, Slovenka svoje sposobnosti koristi na štetu okoline - tražena je kao opasna serijska prevarantkinja.

Marini preti zatvorska kazna zbog nekoliko krivičnih dela prevare. Ona je u bekstvu od 20. jula 2021. godine i nastavlja da čini krivična dela.

Interpol, najopasnije žene
foto: Policeja.si

Ona je osumnjičena da iznosi avanturističke laži i ubeđuje svoje žrtve da joj prebace velike sume novca, iznajme smeštaj ili pozajme automobile. Na kraju, žrtve ostanu sa računima koje treba platiti.

Kako navodi Evropol, Kramberger putuje veoma često i najverovatnije je sa drugom ženom.

Informacije o traženim ženama i drugim kriminalcima mogu se anonimno dati putem sajta.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track