SEDNICA VLADE IZRAELA O OSLOBAĐANJU TALACA! NETANJAHU: Uništićemo Hamas, vratićemo sve naše otete i nestale
Foto: Prinstcreen Youtube

SEDNICA VLADE IZRAELA O OSLOBAĐANJU TALACA! NETANJAHU: Uništićemo Hamas, vratićemo sve naše otete i nestale

Planeta -

U Izraelu je u toku noći održan sastanak ministara u vladi o mogućem dogovoru o oslobađanju talaca koje u Pojasu Gaze drži palestinska militantna grupa Hamas.

Sastanku su prisustvovala svih 38 ministara, javljaju izraelski mediji, prenosi Gardijan.

Prethodno su održani sastanci ratnog i bezbednosnog kabineta, ali tokom njih nije održano glasanje o dogovoru sa Hamasom.

Prema pisanju medija, sporazum bi mogao da se odnosi na oslobađanje više desetina žena i dece, dok bi Izrael, zauzvrat, pristao na višednevni prekid vatre.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da eventualni privremeni prekid vatre neće značiti kraj borbi protiv palestinske militantne grupe Hamas.

"Pričaju se besmislice da ćemo, nakon što vratimo zarobljenike, obustaviti rat", rekao je Netanijahu, uoči očekivanog glasanja članova vlade o dogovoru o zarobljenicima. On je naglasio da je Izrael u ratu i da će nastaviti da bude u ratu dok ne postigne sve ciljeve.

"Uništićemo Hamas, vratićemo sve naše otete i nestale", poručio je Netanijahu, dodavši da će svaka eventualna pauza u borbama omogućiti izraelskoj vojsci da se "ponovno pripremi" za borbu", rekao je Netanjahu.

Kurir,rs/Times of Izrael

Bonus video:

02:20

IZRAEL MORA DA UBRZA OPERACIJU INAČE SE UKLJUČUJE SPONZOR?! Huti odlično opremljeni, jasno je KO stoji iza njihovog napada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track