ČETIRI MLADIĆA SELA U "FIESTU" I OTIŠLA NA KAMPOVANJE, UBRZO NAĐENA NJIHOVA TELA: Ono što se desilo na izletu potreslo celo selo
Foto: Policija Walesa

ČETIRI MLADIĆA SELA U "FIESTU" I OTIŠLA NA KAMPOVANJE, UBRZO NAĐENA NJIHOVA TELA: Ono što se desilo na izletu potreslo celo selo

Planeta -

Četiri tinejdžera koji su za vikend nestali na kampvanju u Snoudoniji, nacionalnom parku na severozapadu Velsa, pronađeni su mrtvi nakon što je njihov automobil otkriven duboko u reci.

Tela Harvija Ovena (18), Vilfa Hendersona (17), Dževona Hirsta (16) i Huga Morisa (17) pronađena su u blizini gradića Tremadoga u utorak poslepodne nakon velike potrage.

Veruje se da su učenici, svi rodom iz obližnjeg engleskog grada Šrusburija, poginuli nakon što se njihova srebrna "ford fiesta" survala niz uski seoski put i završila u vodi, piše The Telegraph.

Još nije jasno jesu li nesreću doživeli dok su se vraćali kući u ponedeljak ili nedugo nakon što su poslednji put viđeni u nedelju poslepodne i kada su njihovi mobilni prestali da rade. Njihov nestanak pokrenuo je sveobuhvatnu potragu, a ekipe gorske službe spasavanja pretraživale su zabačeno područje u potrazi za bilo kakvim tragom.

U utorak uveče iz policije Severnog Velsa rekli su da je vozilo otkriveno okrenuto na krov i delimično uronjeno u vodu: "Tragično, tela četiri mlada momka izvučena su iz vozila."

Krenuli prema velškom selu

Levelin je rekao da su porodice nestalih dečaka obaveštene i da je u toku istraga kako bi se zvanično identifikovale žrtve i shvatilo šta je dovelo do ove tragedije. Veruje se da su dečaci napustili Šrusberi u subotu uveče te su potom otputovali 140 kilometara do obalnog velškog sela Harleč.

Njihova srebrna "ford fiesta" viđena je u nedelju oko ručka u području Portmadoga, a kratko nakon toga, kažu njihove porodice, poslednji su put koristili svoje mobilne. Tinejdžeri, koji su pohađali koledž, planirali su da se vrate kući u ponedeljak ujutru, ali su njihovi roditelji tog dana poslepodne kontaktirali policiju nakon što se nisu pojavili.

Tokom sledeća 24 sata gorska služba spasavanja, obalna straža i hitne službe pretraživale su Snoudoniju i okolna sela. Helikoptere su čuli stanovnici Garega, blizu mesta gde je automobil pronađen, u utorak rano ujutro.

Vreme je bilo "užasno"

Emir Oven, koji živi u blizini mesta nesreće, rekao je da je vreme na tom području bilo užasno. U ponedeljak ujutro u 10 sati jedan meštanin je kontaktirao policiju nakon što je uočio automobil koji je sišao s puta A4085 na uskom delu. Policajac je rekao da je područje pretrage na kojem je automobil pronađen bilo složeno, dodajući da se bilo teško nositi s prizorima.

Kristal, majka Harveija Ovena koja se odvezla u Snoudoniju kako bi pomogla u potrazi pre nego što su tela pronađena, rekla je za BBC kako nije znala da on ide na kampovanje i kako je verovala da je išao kod bake i dede svoga prijatelja.

"Ljudi će još dugo biti šokirani, žele odgovore"

"Da sam znala kuda ide, ne bih ga pustila, zbog zimskih vremenskih uslova", rekla je Kristal. Vilfova devojka na društvenim je mrežama nakon što je objavljena vest o njegovoj smrti objavila: "Nedostajaćeš mi zauvek."

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja