KANIBAL NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Još jedan monstrum oslobođen iz ruskog zatvora i poslat na ratište u Ukrajini (FOTO)
Foto: Printscreen Telegram

užas

KANIBAL NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Još jedan monstrum oslobođen iz ruskog zatvora i poslat na ratište u Ukrajini (FOTO)

Planeta -

Osuđeni serijski ubica koji je pojeo jednu od najmanje četiri svoje žrtve pušten je iz zatvora da se bori za rusku vojsku u Ukrajini.

Novaja Gazeta navodi da se prema poslednjim informacijama Denis Gorin (44), koji je rodom sa Sahalina, trenutno nalazi u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život.

Pre mesec dana na internetu je objavljena Gorinova fotografija u vojnoj uniformi sa Z obeležjima.

Gorin je 2003. godine osuđen na 10 godina zatvora sa strogim obezbeđenjem zbog ubistva i sakaćenja, ali je izašao na prevremenu uslovnu slobodu zbog primernog ponašanja samo sedam godina nakon što je osuđen. Ponovo je ubio 2010. godine nakon čega je pojeo deo tela žrtve. Kanibal je potom telo bacio u potok.

Gorin je već sledeće godine uz pomoć brata napao čoveka, prerezao mu grkljan, a potom zakopao telo. U januaru 2012. braća Gorin su nasmrt izbola još jednu osobu nakon čega je uhapšen i osuđen na 22 godine zatvora.

Od početka rata u Ukrajini ruske vlasti su redovno puštale osuđene na najteže kazne u zamenu za odlazak na front. Ako ostanu živi posle šest meseci stiču pravo za prevremeno puštanje na slobodu.

(Kurir.rs/Nova/Novaja Gazeta)

Bonus video:

10:43

SAMO JE RUSIJA BILA SPOSOBNA DA IH SVE NADIGRA Miletić o DVA moguća scenarija: Kome ide u prilog ŽARIŠTE NA BLISKOM ISTOKU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track