MILIONER KIDNAPOVAN DOK JE IGRAO GOLF: Otmičari upali na teren, poprskali ga nepoznatom supstancom, a onda UBACILI U GEPEK
Foto: EPA/STRINGER

neverica

MILIONER KIDNAPOVAN DOK JE IGRAO GOLF: Otmičari upali na teren, poprskali ga nepoznatom supstancom, a onda UBACILI U GEPEK

Planeta -

Grupa maskiranih razbojnika otela je biznismena dok je igrao golf u elitnom klubu u Hartfordširu na istoku Engleske!

Otmičari su mladog biznismena kineskog porekla, koji je igrao golf sa tri žene, poprskali nepoznatom supstancom nakon čega su ga pred šokiranim posetiocima vezali lisicama i ubacili u gepek njihovog automobila.

Biznismen je pretučen, međutim, policija ga je spasila sledećeg dana, a osumnjičeni su uhapšeni. Lokalni mediji navode da je banda navodno za otkup tražila 10 miliona funti u kriptovalutima.

Pokušaj kidnapovanja dogodio se prošlog meseca u elitnom golf klubu gde članovi plaćaju članarinu nešto više od 7.000 evra funti plus 4.600 evra godišnje.

- Zastrašujuće je da se ovako nešto dogodi i to posebno na mestu gde treba da se osećate bezbedno - navodi jedan član kluba.

Кlub za golf bio je u vlasništvu kineskog milijardera Ju Songboa, ali je propao dva puta u pet godina. Prodat je 2020. drugoj kompaniji pod kineskom kontrolom.

Biznismen iz Brazila koji je misteriozno nestao pre 13 dana tokom službenog puta u Švajcarskoj, podsetimo, pronađen je nedavno živ nakon što je pobegao od otmičara.

(Kurir.rs/Sun/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track