MALOLETNI SIN RAMZANA KADIROVA DOBIO NOVU FUNKCIJU! Prvo je postavljen za telohranitelja, a sada je UNAPREĐEN!
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

unapređen

MALOLETNI SIN RAMZANA KADIROVA DOBIO NOVU FUNKCIJU! Prvo je postavljen za telohranitelja, a sada je UNAPREĐEN!

Planeta -

Adam Kadirov, 16-godišnji sin čečenskog vođe Ramzana Kadirova, koji je ove godine snimljen kako tuče zatvorenika u pritvoru, imenovan je za posmatrača u novom bataljonu koji je deo snaga ruskog Ministarstva odbrane, javlja Reuters.

Adam Kadirov, koji je prošle nedelje napunio 16 godina i koji je nedavno imenovan za glavnog telohranitelja svog oca, snimljen je u septembru kako šakama i nogama udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana. Ramzan Kadirov, verni saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama jer je stekao "ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere".

Adam Kadirov
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Adam Delimkanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i takođe je član ruskog parlamenta, rekao je da je mladi Kadirov imenovan za posmatrača streljačkog voda.

"Ovo imenovanje je prirodni rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju verskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda", rekao je Delimkanov, koji se smatra drugim najvišim zvaničnikom Čečenije nakon Kadirova.

Čečenski streljački vod osnovan je ranije ovog meseca, tvrde ruski državni mediji. Sada je deo snaga ruskog Ministarstva odbrane.

Ramzan Kadirov, koji vlada Čečenijom od 2007., poslao je hiljade svojih boraca u Ukrajinu od početka ruske invazije u februaru 2022.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track