UŽAS U GAZI! UBIJENI IZRAELSKI TAOCI: Hamas tvrdi da su dva brata i njihova majka poginuli u izraelskom bombardovanju! VIDEO, FOTO
Beba Kfir Bibas, Foto: Printscreen

UŽAS U GAZI! UBIJENI IZRAELSKI TAOCI: Hamas tvrdi da su dva brata i njihova majka poginuli u izraelskom bombardovanju! VIDEO, FOTO

Planeta -

Naoružano krilo Hamasa saopštilo je u sredu da su 10-mesečno dete Kfir Bibas, njegov četvorogodišnji brat i njihova majka ubijeni tokom izraelskog bombardovanja pojasa Gaze.

Izraelska vojska je saopštila da proverava tvrdnje brigada Al Kasam. Rojters, koji je to izvestio, nije mogao odmah nezavisno da proveri tu tvrdnju.

Kako su naveli, poginuli su majka Širi i sinovi Arijel i Kfir Bibas.

"Al Kasam brigade saopštavaju da je troje cionističkih zatvorenika ubijeno u ranijem cionističkom bombardovanju Pojasa Gaze: Šeri Silverman Bibas, Kfir i Arijel Bibas", napisano je u objavi.

Rojters, koji je to izvestio, nije mogao odmah nezavisno da proveri tu tvrdnju.

IDF, koji je Hamas ocenio kao „okrutan i nehuman“, saopštio je da su razgovarali sa porodicom Bibas o tvrdnjama, koje uveliko zasenjuju pregovore u poslednjem trenutku o produženju primirja.

"IDF procenjuje tačnost informacija. Hamas je u potpunosti odgovoran za bezbednost svih talaca u Pojasu Gaze. Hamas mora da odgovara. Hamasove akcije i dalje ugrožavaju taoce, među kojima je devetoro dece. Hamas mora odmah da oslobodi naše taoce", naveli su u saopštenju.

Porodica Bibas je više puta pozivala na oslobađanje članova njihove porodice. Mali Kfir je otet iz kibuca Nir Oz zajedno sa svojim starijim bratom Arijelom, njihovom majkom Širi i ocem Jardenom.

Svet je sa užasom gledao 7. oktobra kada su se pojavili snimci terorista Hamasa koji vuku Širi i njenu mladu porodicu iz svog doma u Kibucu Nir Oz ka automobilu koji je čekao.

Na snimku je prikazana majka koja jeca kako grčevito drži Kfira i Arijela dok su kidnapovani, dok užasnute komšije vrište: "Ona ima bebu!"

Bio je najmlađi od 30-ak dece koja su zarobljena, piše Gardijan.

Prema trenutnom privremenom prekidu vatre, Hamas je pustio na slobodu taoce žene, decu i tinejdžere, ali beba nije bila uvrštena na spiskove onih koji će biti oslobođeni, prema njegovoj porodici.

Demonstracije podrške porodici Bibas održane su u utorak u Tel Avivu.

- Ne postoji presedan za ovako nešto, za bebu koja je kidnapovana kada je imala devet meseci. Da li je beba Kfir neprijatelj Hamasa? - rekao je novinarima Ejlon Kešet, rođak Kfirovog oca.

Kurir.rs/Gardijan

Bonus video:

01:06

HUMANITARNA KATASTROFA NA POMOLU! Analitičar: Gaza ima 360 kvadratnih KM i 2.000.000 stanovnika, posledice granatiraja su JASNE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track