HAMAS TVRDI: STRADALI TAOCI, UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA! Vitorović: Palestinci žele mir, ali imaju LOŠE LIDERE! Pita se i Katar
Foto: Printscreen/X

kurir tv

HAMAS TVRDI: STRADALI TAOCI, UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA! Vitorović: Palestinci žele mir, ali imaju LOŠE LIDERE! Pita se i Katar

Planeta -

U izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze ubijena su tri izraelska taoca, tvrdi Hamas.

Reč je o najmlađem taocu, 10-mesečnom dečaku Kfiru Bibasu, njegovom četvorogodišnjem bratu i njihovoj majci. Izraelska vojska još nije potvrdila ove navode.

Sagovornik Kurira koji je komentarisao ovu temu, ali i njene moguće posledice jeste Zoran Vitorović, novinar iz Švajcarske.

01:36

UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA: Palestinci žele mir, ALI IMAJU DVA PROBLEMA! Vitorović analizira: Kako će izgledati nastavak rata?

Bili smo svedoci bezuspešnog primirja, a juče su istekla i ta dva dana koje je Katar ponudio, a sada se diskutuje o nastavku sukoba na Bliskom istoku.

- Čini se da će Katar uspeti da izdejstvuje primirje jer je pritisak javnosti, a pogotovo arapskih zemalja, izuzetno velik. Naime, u Švajcarskim medijima se dosta diskutuje o tome šta će se dalje dešavati, a većina smatra da 90% Palestinaca želi konačno mir, međutim imaju problem jer imaju jako loše lidere. To je ono što analitičari na Zapadu ponavljaju, da su korumpirani, iskorišćavali novac koji im je dat od UN. Drugi problem je kako bi ta buduća država trebalo da izgleda - započeo je Vitorović, pa nastavio:

- Ovde se pojavio još jedan fenomen, a to je da doživljavamo period u kojem pogled na Ukrajinu praktično nestaje, to je rekla ministarka spoljnih poslova Nemačke. U fokusu javnosti jeste Bliski istok i očigledno je, kažu eksperti, da postoji ozbiljna zabrinutost. Stoltenberg je priznao situaciju na frontu, rekao je da nisu ozbiljnije promene na frontovima, ali da se intezivne borbe vode.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

01:35

U IZRAELU SU MI POKAZALI SOFTVER, GAZA SE NALAZI U KLOPCI Forca otkrio: Koriste sunđeraste bombe, koje uguše ljude u pur peni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track