DEČAK (12) UBIO STARATELJKU! Hladnokrvno joj presudio i IZUSTIO jezive reči!
Foto: Dave Higgens / PA Images / Profimedia, AP South Yorkshire Police

JEZIVO

DEČAK (12) UBIO STARATELJKU! Hladnokrvno joj presudio i IZUSTIO jezive reči!

Planeta -

Dvanaestogodišnji dečak uhapšen je zbog ubistva starateljke Marsije Grant (60) koju je pregazio njenom "hondom sivik".

U automobil je ušao sa fantomkom na glavi i nožem u ruci, ignorišući je sve pretnje njenog supruga Delroja, a onda je krenuo u rikverc. Na putu mu se našla šezdesetogodišnjakinja koja je tragično završila.

"Izgleda da je ovo moje prvo ubistvo" rekao je dečak nakon hapšenja.

Dečak, koji je u međuvremenu proslavio trinaesti rođendan, prvobitno je optužen za ubistvo, a zatim je optužba izmenjena u lakše krivično delo - izazivanje smrti opasnom vožnjom.

"Osećamo se iznevereno od Državnog tužilaštva koje nije privelo pravdi slučaj naše mame" poručili su iz porodice Grant nakon što je tinejdžer osuđen na dve godine zatvora za maloletna lica na sudu u Šefildu.

Na slobodu će izaći za manje od pet meseci zbog vremena koje je već proveo u pritvoru. Marsijina deca, Šon i Džema rekli su kako je njihov otac duboko potresen smrću supruge s kojom je 39 godina bio u braku.

Marsija Grant
foto: AP South Yorkshire Police

Zašto je to učinio?

Iza ove tragedije stoji priča o slomljenom Ujedinjenom Kraljevstvu: bespomoćni roditelji, porodično nasilje i divlji dečak. Njegov je otac, prema rečima radnika doma, ceo život ulazio i izlazio iz zatvora uglavnom zbog krađa i provala. Takođe je tukao dečakovu majku koja nije znala ni da čita ni da piše.

Ni jedno od njih nije imalo starateljstvo nad svojim sinom. Jedva da je pohađao školu, a jednom je i držao nož pod vratom biološke majke.

Na sudu je rečeno da je 12-godišnjak od svoje devete godine gangster i da uvek sa sobom nosi nož. Na fotografijama na društvenim mrežama može se videti dečak s podignutim srednjim prstom. Grant, koja je bila starateljka, primila ga je u svoj dom bez oklevanja. Svađali su se oko serija koje je gledao i frizure koju je nosio, ali je nastojala minimalno da reaguje na probleme u ponašanju kod usvojene dece.

Njena dobra narav i beskrajno strpljenje doveli su je do smrti. Svi koji su poznavali delinkventa i njegovu porodicu, nisu iznenađeni ishodom.

"Dečak je nekoliko puta pokušao da provali u kuću, bio je van kontrole. Izašao bi kroz prozor svoje sobe i izbacio sve smeće u moj vrt. Od opštine sam dobio pismo da moram to da očistim ili mi preti 1000 funti kazne. Pokušao sam da objasnim da moje komšije stvaraju nered pa sam na kraju zaradio kaznu od 500 funti" rekao je jedan od komšija.

Komšije su ispričale kako je dečak krao po prodavnicama i koristio karticu svoje majke za kupovinu odeće i naručivanje patika. Upoređivali su ga s njegovim ocem koji bi noću krao odeću doniranu u dobrotvorne svrhe, a zatim je prodavao. Porodica je izbačena iz kuće čemu su se obradovali svi susedi.

"Videli smo kad su spakovali stvari i pomislili hvala Bogu. Nisu imali prijatelje, a dečak je bio pretnja jer nije išao u školu zbog svog ponašanja" rečeno je.

Dečakova majka bila je ludo zaljubljena u njegovog oca iako je bio nasilan prema njoj. Rođaci su potvrdili da je i ona sama postala nasilna zbog čega su joj oduzeta deca i smeštena u hraniteljske porodice.

U izjavi koju je dao policiji, dečak je rekao da je ukrao auto kako bi posetio svoju biološku majku. Dok je Marsijin suprug pokušao da zaustavi dečaka, ubacio je u rikverc i pregazio starateljku. Grant je ciglom razbio vozačev prozor, točak Honde Civic prešao je preko Marsije koja je zadobila smrtonosne povrede grudnog koša.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Bonus video:

00:31

POGLEDAJTE JEZIVI SNIMAK IZ MARKOVCA KOD VELIKE PLANE: Traktorista pregazio motociklistu pa demolirao kafanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja