MISTERIOZNA SMRT ALBANCA U NEMAČKOJ: Tinejdžer se sam predao, ali policija nije sigurna da je on ubica, telo nađeno blizu BANJE
Foto: Shutterstock

stradali bio poznat organima reda zbog brojnih krivičnih dela

MISTERIOZNA SMRT ALBANCA U NEMAČKOJ: Tinejdžer se sam predao, ali policija nije sigurna da je on ubica, telo nađeno blizu BANJE

Planeta -

Nemačka policija već danima pokušava da razreši misteriju smrti mladića, čije telo je pronađeno u šumi 25. novembra.

Telo muškarca, za kojeg je naknadno ustanovljeno da je poreklom iz Albanije, pronađeno je u blizini banje Holsten, a nakon što je 17-godišnjak došao da se preda u policiju zbog ubistva.

I dalje nije sa sigurnošću utvrđeno da je upravo on kriv za smrt Albanca Reola H. ili je preuzeo krivicu za nekog drugog.

Isto tako, policija i dalje ne može sa sigurnošću da kaže da li je Reola ubijen u šumi kraj banje ili je njegovo telo tamo doneseno, prenose lokalni mediji.

Jedino što sa sigurnošću znaju u ovom trenutku jeste da je ubijeni Reola H. (27) iz sela Bureli u Albaniji i da je od ranije poznat nemačkim organima reda zbog brojnih krivičnih dela.

Kako u trenutku kada je njegovo telo pronađeno kod sebe nije imao nikakva dokumenta, forenzičarima i inspektorima je trebalo nekoliko dana da ga identifikuju.

Nakon što su uzete otiske prstiju proverili u bazi, shvatili su da je reč o muškarcu koji je ranije hapšen i osuđivan u Nemačkoj.

nemačka policija
foto: Profimedia / Sebastian Gollnow / AFP

Kako navodi Bild, Reola H. je u septembru 2021. godine osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Naime, u aprilu 2020. godine krvnički je prebio čoveka na parkingu supermarketa. Čoveka je udarao i šutirao dok je bespomoćno ležao na zemlji.

Ove godine ponovo se našao pred sudijom, ali ovog puta zbog krijumčarenja narkotika i kršenja brojnih nemačkih zakona. Naime, ustanovljeno je da Reola ilegalno radio za brojne poslodavce širom zemlje.

Takođe, sve do njegove smrti uopšte nije imao prebivalište u Nemačkoj.

Ljudi bliski porodici ubijenog govore da je Reola u Nemačku došao pre četiri godine i da je od tada radio na građevini.

"Ne znam ništa o njegovim poslovima sa narkoticima. Ne znamo ni ko je ubica, Reola tog malog nikad nije pominjao", rekao je jedan rođak za Bild.

Čak i da njegova porodica nije htela da zna ništa o krivičnom dosijeu u Nemačkoj - prema saznanjima Bilda, istražitelji ubistva su sigurni da je albanska mafija imala na vidiku 27-godišnjaka.

Rečeno je da je došlo do spora oko droge.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track