NEĆEMO SE RAZLIKOVATI OD RUSIJE, RADIĆE ŠTA MU SE ĆEFNE: Kličko prozvao Zelenskog, otkrio da ne pričaju od početka rata u Ukrajini
Foto: AP/Andrew Kravchenko, AP/Efrem Lukatsky, Panthermedia / Profimedia, Shutterstock

NAPETO U KIJEVU

NEĆEMO SE RAZLIKOVATI OD RUSIJE, RADIĆE ŠTA MU SE ĆEFNE: Kličko prozvao Zelenskog, otkrio da ne pričaju od početka rata u Ukrajini

Planeta -

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva koji je profesionalnu boksersku karijeru dobrim delom gradio u Nemačkoj, izjavio je za nedeljnik Špigl da se Ukrajina kreće ka autoritarnoj vlasti.

Kijev indipendent navodi da je Kličko ovom izjavom uputio uvijenu kritiku ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom.

- U nekom trenutku mi se više nećemo razlikovati od Rusije gde sve zavisi od ćefa jednog čoveka - kazao je Kličko, misleći na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ukrajinski list navodi da Serhij Nikiforov, portparol Zelenskog, nije odgovorio na ovaj Kličkov komentar.

Vitalij Kličko
Vitalij Kličkofoto: Profimedia

Gradonačelnik Kijeva je kazao da je Ukrajina bila bez lidera u prvim mesecima rata i ocenio da su gradonačelnici širom zemlje odigrali ključnu lidersku ulogu u tom periodu, štiteći stanovništvo i podržavajući vojsku.

Ali, Kličko veruje da predsednikov kabinet gradonačelnike vidi kao prepreku centralizaciji vlasti.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: EPA/PEPE TORRES

On je naveo da, uprkos tome što je na čelu ukrajinske prestonice, nije imao nijedan razgovor sa Zelenskim od početka ruske invazije.

Kijev indipendent podseća da administracija Zelenskog nije bila previše zadovoljna načinom na koji se Kličko bavio odbranom Kijeva od februara 2022, pogotovo zbog lošeg stanja javnih skloništa.

(Kurir.rs/Kyiv Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track