Muslimani hoće da grade crkvu
Foto: Rojters

Liberalno

Muslimani hoće da grade crkvu

Planeta -
"Liberalni muslimani zahtevaju izgradnju crkve u Saudijskoj Arabiji", navodi udruženje u pismu saudijskom ambasadoru Muhamedu el-Salumu, tražeći od njega da preda ovaj zahtev "odgovarajućim nadležnim telima" u Rijadu

BEČ - Istaknuto muslimansko udruženje u Austriji "Inicijativa liberalnih muslimana Austrije" u sredu je pozvalo Saudijsku Arabiju da dozvoli izgradnju crkve istaklo da Rijad podržava izgradnju džamija u hršćanskim zemljama.

"Liberalni muslimani zahtevaju izgradnju crkve u Saudijskoj Arabiji", navodi udruženje u pismu saudijskom ambasadoru Muhamedu el-Salumu, tražeći od njega da preda ovaj zahtev "odgovarajućim nadležnim telima" u Rijadu.

Veliki broj diplomata, poslovnih ljudi i radnika u Saudijskoj Arabiji su hršćani i nemaju mogućnost da praktikuju svoju veru, navodi se u pismu, prenosi AFP.

"Saudijska Arabija podržava izgradnju mnogih džamija i prostora za molitvu u hršćanskim zemljama Evrope, kako finansijski tako i organizacijski", rekao je Amer Albajati, predsednik Inicijative liberalnih muslimana u Austriji.

Udruženje je ranije najavilo zahtev za izgradnju crkve u Saudijskoj Arabiji, nakon što je veliki muftija u toj zemlji pozvao na rušenje svih hršćanskih crkava na Arapskom poluostrvu.

Udruženje je osudio taj poziv i naglasilo da islam ne zabranjuje gradnju crkava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track